Komentara: 2
Pregleda: 1825

Remontna sezona u "Toplani" u punom jeku, za sada nema naznaka o poskupljenju daljinskog grejanja

05.07.2022. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
Radovi na remontu pogona u JKP "Subotička toplana" u punom su jeku, a iz ovog preduzeća navode da se sve odvija po planu i bez većih problema.
Remontna sezona u "Toplani" u punom jeku, za sada nema naznaka o poskupljenju daljinskog grejanja

Iz Toplane navode da je stepen realizacije remonta sada na 50 odsto, te dodaju da se aktivnosti na remontu pogona nastavljaju kako bi sve bilo spremno za početak funkcionalnih proba sistema.

Radi se defektaža kotlova. Dotrajale delove zamenjujemo novima. Do sada je sve teklo po planu i bez većih havarija, tako da ćemo i ove godine spremno dočekati grejnu sezonu. Nisu planirane veće investicije u pogonu tokom ove remontne sezone koja će biti završena najkasnije do sredine septembra kada počinju funkcionalne probe sistema. Naša dužnost je da sve remontne aktivnosti i sve aktivnosti koje se tiču radova na mreži i u pogonu budu gotove do tada, kako bi sistem bio u potpunosti raspoloživ i spreman za grejanje od 1. oktobra, ukoliko se ukaže potreba - objašnjava Saša Petković, direktor JKP "Subotička toplana".

Remontna sezona u "Toplani" u punom jeku, za sada nema naznaka o poskupljenju daljinskog grejanjaPo završetku remontnih aktivnosti, sredinom septembra, Toplana počinje sa prvim hladnim probama sistema, kada bi građani trebalo da obrate pažnju i prijave kvar, odnosno curenje radijatora.

Remontna sezona u "Toplani" u punom jeku, za sada nema naznaka o poskupljenju daljinskog grejanja- Kada nas građani pozovu, mi izađemo na teren, damo savet i pomognemo im da reše problem. Naše dežurne ekipe, koje izlaze na teren, u tim situacijama ustanove u čemu je problem i  eventualno zamene neki ventil  - navodi Petković.

Na pitanje o promeni cene daljinskog grejanja za narednu grejnu sezonu, iz "Toplane" navode da nikakvih zvaničnih najava i informacija o eventualnom poskupljenju za sada nema. Podsetimo, "Toplana" kao glavni energent koristi gas, a nedavno je najavljeno da u narednim mesecima treba da se očekuje poskupljenje, barem što se tiče domaćinstava i male privrede.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 1825

Povezana vest

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

gradska toplana

jkp subotička toplana

saša petković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.