Komentara: 0
Pregleda: 1504
Foto

Renovirane prostorije Udruženja "Zajedno", upriličen koktel za donatore

19.12.2022. u 11:08h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući brojnim donatorima, društveno odgovornim kompanijama, zanatlijama i ljudima dobre volje, u potpunosti su obnovljene prostorije Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "Zajedno".
Renovirane prostorije Udruženja "Zajedno", upriličen koktel za donatore

"Zajedno za Zajedno" - glasio je slogan kampanje koju je ovo udruženje pokrenulo pre oko godinu i po dana sa ciljem da se prikupe sredstva za adaptaciju igraonice "Abrakadabra". Tako je i bilo, lokalne i internacionalne kompanije, subotički umetnici, zanatlije i građani udružili su se kako bi članovima Udruženja "Zajedno" oplemenili prostorije u kojima svakodnevno borave.

- Igraonica "Abrakadabra" u potpunosti je renoviranja. Odrađena je hidroizolacija, moleraj, zamenjena je stolarija, odrađeno je hoblovanje parketa, zamenjena kompletna rasveta i ugrađeni su klima uređaji. Takođe, obogaćen je fond igračaka - objašnjava Snežana Maravić, koordinator programskih aktivnosti u Udruženju "Zajedno" - Ovo je sada jedno funkcionalno, bezbedno i zdravo okruženje, prostor je mnogo lepši nego ranije.

Renovirane prostorije Udruženja "Zajedno", upriličen koktel za donatore

Humanitarna akcija "Zajedno za Zajedno" nije okončana nakon renoviranja igraonice "Abrakadabra", već je zahvaljujući novim donatorima uređen i prostor za mlade i odrasle osobe sa invaliditetom.

Ova prostorija je proširena i okrečena. Kupili smo dodatnu tehniku s obzirom da u okviru programa za mlade imamo aktivnosti koje se tiču osamostaljivanja za svakodnevni život. Kuhinja je opremljena novim šporetom i drugim aparatima koji su nam bili neophodni za realizaciju naših aktivnosti - priča Maravić - Deo sredstava utrošili smo na pokretanje jedne radionice za izradu ukrasnih sveća koja ima tendenciju da postane i radni centar za osobe sa invaliditetom. Tako da smo, zahvaljujući svim našim donatorima, uspeli da zaokružimo priču.

Renovirane prostorije Udruženja "Zajedno", upriličen koktel za donatoreIza ove uspešne akcije stoji na desetine donatora, umetnika, zanatlija.

- Mnogo kompanija, javnih preduzeća i pojedinaca nam je izašlo u susret. Naše pevačke zvezde su dale svoj doprinos time što su nastupili na humanitarnom koncertu. Majstori su donosili sopstveni materijal i radili na adaptaciji prostorija bez naknade. U ovome su učestvovali i svi članovi, roditelji i saradnici Udruženja "Zajedno" - ponosno naglašava sagovornica - Slogan akcije je u potpunosti opravdan!

Renovirane prostorije Udruženja "Zajedno", upriličen koktel za donatoreRenovirane prostorije Udruženja "Zajedno", upriličen koktel za donatoreU renoviranim prostorijama u petak je upriličen koktel i druženje sa onima koji su najzaslužniji za to što članovi udruženja sada vreme provode u lepšem, bezbednijem i prijatnijem prostoru. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1504
Povezane teme

udruženje zajedno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.