Komentara: 3
Pregleda: 3838

Renoviranje OKUD Mladost

15.03.2012. u 16:24h
Izvor: RTV Yueco
Renoviranje OKUD Mladost

Prostorije OKUD Mladost za mesec dana dobiće novi izgled, odnosno novi anterijer. Prošle godine ovo kulturno umetničko društvo renoviralo je folklornu salu, a sada će uz pomoć, pre svega Grada Subotica, dobiti nove dve sale, novu prostoriju za garderobu, ali u uređivanje postojećih prostorija. Poboljšanje uslova omogućiće i kvalitetniji rad sa decom, kao i povećanje članstva za čak 50 odsto, što je plan zaposlenih u ovom omladinskom kulturno umetničkom društvu.

Radovi u zgradi OKUD-a Mladost podrazumevaju kompletnu adaptaciju prednjeg i zadnjeg dela zgrade, odnosno nove dve folklorne sale, garderobu i krojačnicu. S obzirom na to da Mladost poseduje veliki broj originalne tradicionalne nošnje nova prostorija za garderobu omogućiće očuvanje istih, a ono što je takođe bitno nakon adaptacije prostorija, kapacitet sala za probe biće veći, što direktno omogućava povećanje članstva.

Vrednost svih radova prve faze je milion i 500 hiljada dinara, od čega je grad izdvojio milion i 200 hiljada, dok je ostatak novca prikupljen od donacija. Radovi koji obuhvataju kompletnu adaptaciju trebalo bi da budu završeni do kraja aprila.

Druga faza radova, koja podrazumeva uređenje fasadem postavljanje oluka, montiranje ulazne kapije, postavljanja grejanja, kao i molerskih radova, trebalo bi da bude završena do kraja oktobra ove godine, a vrednost tih radova je 900 hiljada dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3838

Povezana vest

Povezane teme

okud mladost

renoviranje mladosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.