Komentara: 0
Pregleda: 7093

Repertoar bioskopa Eurocinema

04.10.2010. u 16:55h
<p>U ovom tekstu Vam predstavljamo filmove, sa kratkim sinopsisom, a koji će se prikazivati u oktobru u bioskopu Eurocinema na Otvorenom univerzitetu.</p>

08-10. oktobar 20:00h
Bioskop Eurocinema
JOY DIVISION (2007)
Režija: Grant Gee
Učestvuju: Richard Boon, Anton Corbijn, Kevin Cummins, Ian Curtis, Bob Dickinson, Lesley Gilbert, Iain Gray

4. juna 1976. godine, četvorica mladića su iz post-industrijskog Mančestera otišli na koncert Sex Pistols-a u Lesser Free Trade hali. Inspirisani događajem koji se sada smatra zaslužnim za pokretanje mančesterske muzičke scene, oformili su bend koji će postati jedan od najuticajnijih na svetu, Joy Division.
Sada, trideset godina kasnije, uprkos tragediji koja im je promenila živote, oni uživaju mnogo veću publiku i još veći uticaj nego ranije, sa zaveštanjem koje snažno odjekuje u današnjoj pop kulturi. Sa neviđenim učešćem svih preživelih članova benda (sada poznatih kao New Order), Joy Division istražuje njihovu priču kroz snimke nastupa, lične fotografije, istorijske filmove i tek otkrivene audio kasete.

15-17. oktobar 20:00h
Bioskop Eurocinema
LU RIDOV BERLIN (2008)
Lou Reed's Berlin
Režija: Julian Schnabel
Učestvuju: Lou Reed, Fernando Saunders, Sharon Jones, Antony Hegarty ...

Izuzetan dokumentarni film o Lu Ridovoj izvedbi njegovog najsumornijeg albuma Berlin, snimljenog daleke 1973. godine. Ovaj konceptualni album, osmišljen kao lirična priča o dvoje narkomana, prepuna nasilja, bola i smrti, kritičari su ocenili kao "izuzetno neslušljiv". Lu Rid još tada obećava da pesme s albuma nikad neće izvoditi uživo. Međutim, decembra 2006.godine, na nagovor vlasnika kluba Ann's Warehouse u Bruklinu, svi ljubitelji ovog albuma mogli su po prvi put da ga uživo čuju. Trideset tri godine zadocneli, a opet toliko željeni nastup trajao je pet noći, a kamerom ga je zabeležio reditelj Julian Schnabel.

Projekcije se održavaju petkom, subotom i nedeljom u 20 časova, a cena ulaznice je 150 dinara.

Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7093
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.