Komentara: 0
Pregleda: 2605

Rešenje za "Zorkaše"

16.12.2009. u 09:27h
Izvor: RTV Yueco
Rešenje za "Zorkaše"

Koordinacioni odbor fabrike Zorka, u ime bivših radnika, zahteva od grada Subotice da se u njihovo ime odrekne polovine sredstava koje prima od strane ove fabrike.

Grad trenutno prima oko milion dinara od poreza na građevinsko zemljište i ekologije od fabrike Zorka, koja je u stečaju. Osim toga, oni zahtevaju od trećeg odbora poverilaca, da konačno prihvate odluku o prodaji Zorke, jer će u suprotnom cena firme samo opadati, što je na štetu svih bivših radnika.

U koordinacionom odboru kažu da su gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i pred. Skupštine grada Jene Maglai pokazali dobru volju da se problem radnika reši. Oni zahtevaju da se njhov predlog nađe na skupštini grada i da se hitno doneše neko rešenje.

Predsednik samostalnog sindikata opštinskog Veća kaže da, ako se, pomenuti predlog nađe na Skupštini, sve je u rukama odbornika, čije bi odbijanje predloga značilo da je donešena neljudska odluka. Jedan od problema je što treći poverilac preduzeća još uvek nije pristao na prodaju Zorke.

Sve dok bude tako, predlog koordinacionog tima ne može da se nađe na Skupštini grada. Osim toga neodlučnost trećeg poverioca može da dovede do smanjenja cene ove fabrike. Koordinacioni tim, ispred radnika Zorke, poručuje da ukoliko se ne nađe uskoro nekakvo rešenje za njih, oni su spremi za mnogo radikalnije proteste.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2605
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.