Komentara: 0
Pregleda: 1013

Revitalizacija fasada

15.04.2010. u 11:45h
Izvor: RTV Yueco
Revitalizacija fasada

Za ovu godinu, u projektu za obnovu fasada i krovova građevina u gradu, izdvojeno je 16 miliona i 700 hiljada dinara, za razliku od prošle godine, kada je za tu svrhu izdvojeno 20 miliona dinara.

Subotičani kažu da su zadovoljni izgledom obnovljenih fasada, ali da ima i onih koje jos uvek izgledaju oskrnavljano i da takve fasade kvare izgled nešem gradu.Fasade zgrada u užem centru grada prema mnogima su ogledalo grada. Subotičani kažu da vole kada vide uređene fasade koje daju lepši izgled, ne samo zgradama nego i samom centru grada. U Direkciji za izgradnju grada kažu da u budžetu nažalost nema finansija za revitalizaciju svih fasada u gradu i da su iz tog razloga pomoć potražili u Pokrajini. Bez obzira na to da li pomoć stiga ili ne, trenutnom finansijskom mogućnošću, ove godine, moći će da se revitaliziraju dve fasade u gradu.

S obzirom na to da su vlasnici zgrade njeni stanari ili vlasnici poslovnih prostora koji se nalaze u toj zgradi, polovinu radova oko revitalizacije fasade finansira Direkcija za izgradnju grada, dok polovinu dele stanari i vlasnici lokala.

Prosečna revitalizacija jedne zgrade košta između 5 i 9 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1013
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.