Komentara: 2
Pregleda: 2332

"Rockin' Chair Blues Band"- veliki jubilej kao povod za koncert

04.02.2022. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Subotički "Rockin' Chair Blues band", koji ove godine slavi dve decenije postojanja na muzičkoj sceni, održaće koncert pred sugrađanima 12. februara, u kafeu "Grunf", od 16h.
"Rockin' Chair Blues Band"- veliki jubilej kao povod za koncert

Pre tačno 20 godina prijatelji koji su se u tom trenutku znali oko deceniju i po, i koji su već bili deo muzičke scene našeg grada, odlučili su da se ujedine u bend koji bi se bavio isključivo bluz zvukom.

- U prvoj postavi benda bilo je pet članova. Tokom godina smanjivao se broj članova, a neki su se i menjali. Danas, od stare postave, ostali smo Robert Jenovai  Jenki (gitara i vokal) i ja, a skoro nam se pridružio i David Sič, profesor kontrabasa u Muzičkoj školi - kaže Mario Borenović, bubnjar.

"Rockin' Chair Blues Band"- veliki jubilej kao povod za koncert

Članovi ovog sastava ostvarili su i dugogodišnju saradnju sa Two bags bluesmanom - jednim od najboljih svirača usne harmonike u svetu sa kojim su snimili jedan album. To je ujedno i poslednji snimljeni album ove grupe na kom se nalaze i autorske pesme, ali i obrade.

- Iza nas je 5 izdanja. Uglavnom su to obrade bluz standarda u nekom maniru koji mi sviramo. Zvuk koji mi negujemo je najbliži nekom Teksas bluzu. To je jedan oštar gitarski bluz, dosta agresivan. Koncerti su nam vrlo dinamični - objašnjava Borenović.

"Rockin' Chair Blues Band"- veliki jubilej kao povod za koncertRad ovog bluz sastava prati, uglavnom, uzak krug ljudi koji redovno dolaze na nastupe.

Mi imamo tu sreću da imamo neki krug ljudi, to su nam sada već prijatelji, koji nas prate na svim našim koncertima u Subotici. To je, moram da priznam, jedan uzak krug ljudi. Publika je mala, ali prisutna kao jedan underground tabor koji odbija da se preda - ističe u šali naš sagovornik. 

"Rockin' Chair Blues Band", posle dužeg vremena, održaće nastup pred sugrađanima u subotu, 12. februara u kafeu "Grunf".

"Rockin' Chair Blues Band"- veliki jubilej kao povod za koncert

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2332
Povezane teme

subotički bendovi

koncert subotičkih bendova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.