Komentara: 8
Pregleda: 2564

Roditelji 550 mališana oslobođeni plaćanja naknade za boravak u „Našoj radosti“

21.11.2021. u 10:30h
Izvor: RTV Yueco
Oslobađanje plaćanja naknade za boravak u vrtiću za treće dete, jedna je od pronatalitetnih mera Grada Subotice, dok se iz gradskog budžeta izdvaja 12,66 odsto za finansiranje PU „Naša radost“.
Roditelji 550 mališana oslobođeni plaćanja naknade za boravak u „Našoj radosti“

Predškolsku ustanovu “Naša radost” trenutno pohađa 4.430 mališana. Od ovog broja, u vrtiće ide 550 dece čiji su roditelji oslobođeni od plaćanja naknade za boravak, odnosno, boravak njihovog trećeg ili četvrtog deteta, koje se finansira po Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Kako objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU “Naša radost”, roditelj koji je jednom dobio oslobađanje od plaćanja naknade boravka, više ne mora da podnosi zahtev.

Roditelji 550 mališana oslobođeni plaćanja naknade za boravak u „Našoj radosti“- Svi kapaciteti su nam popunjeni, štaviše imamo 20 odsto dece više od normativa, s obzirom da nam to zakon dozvoljava. Što se tiče dece čiji roditelji ne plaćaju roditeljski dodatak oni primaju potpunu cenu boravka u našem sistemu i tu imamo 77 dece koji su ili bez roditeljskog staranja ili su oštećena u razvoju, ili po drugim osnovama spadaju u tu grupu dece koja se finansira po Zakonu o brizi o porodici, a imamo i 550-oro dece čiji roditelji takođe ne plaćaju boravak u vrtićima, po Odluci lokalne samouprave, za treće i četvrto dete - objašnjava Vojnić. - Roditelj koji dolazi sa detetom podnosi papire Gradskoj upravi, dobija rešenje i po istom se sredstva refundiraju našoj ustanovi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2564
Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.