Komentara: 10
Pregleda: 5113

Rok za poreske prijave ističe 30. juna

20.06.2014. u 02:39h
Izvor: Subotičke novine
Poreska administracija u Subotici do sada je primila oko 45.000 poreskih prijava građana. Prijave su podneli oni obveznici koji ne vode poslovne knjige za imovinu, poljoprivredno i građevinsko zemljište
Rok za poreske prijave ističe 30. juna

Anka Trifunović, šefica Službe lokalne poreske administracije, izjavila je da je do sada obrađeno oko 26.000 poreskih prijava.

– Izdato je oko 13.000 rešenja na osnovu podnetih prijava, u kojima je utvrđeno 97 miliona dinara poreza na imovinu, a na ime tog poreza uplaćeno je do sada preko 129 miliona.To znači da su građani plaćali na rate, po akontacijama, a sad smo uz rešenja poslali uplatnice sa imenom, prezimenom, pozivom na broj i praznim iznosom da bi, ako imaju razliku, a negde je i manji porez, mogli i da uplate razliku, objasnila je Trifunović.

Subotica je među retkim gradovima koji su nakon izmena više poreskih zakona, zahtevala ponovno podnošenje poreskih prijava za imovinu svih poreskih obveznika, a rok ističe 30. juna. U Poreskoj službi kažu međutim, da će i nakon isteka roka i dalje primati poreske prijave, na osnovu kojih će da se napravi obračun za ove obveznike koji su podneli prijavu.

Za one koji nisu podneli prijave, obračuni će se uraditi na bazi starih prijava, ali će oni kasnije dobiti svoja rešenja, istakli su u službi Poreske prijave.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 5113
Povezane teme

poreska prijava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.