Komentara: 61
Pregleda: 13405

Rotvajler rastrgao psa na dečijem igralištu, vlasnici nameravaju da tuže Grad

04.11.2021. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Kućnog ljubimca porodice Babić, kovrdžavog bišona po imenu Dona, juče je u Dudovoj šumi napao i rastrgao rotvajler, za kojeg se još uvek ne zna da li ima vlasnika ili je lutalica, a zbog pretrpljenog stresa i nedostatka bezbednosti na javnim površinama, vlasnici nameravaju da tuže Grad.
Rotvajler rastrgao psa na dečijem igralištu, vlasnici nameravaju da tuže Grad
Foto: Ilustracija

Kako nam priča Rajka Babić, vlasnica psa koji je uginuo od posledica napada, incident se dogodio juče oko 16 časova, kada je sa prijateljicom odvela decu na novo dečije igralište u Dudovoj šumi, odlučivši da u šetnju povede i svog kućnog ljubimca.

- Starija ćerka je podešavala rolere, a ja sam pomagala mlađoj da se popne na penjalicu i u tom trenutku se pojavio veliki rotvajler - priča nam Rajka. - Moj pas je bio na povocu i ščepao ga je, počeo da ga baca o zemlju, udara, počelo je cviljenje, deca su se uplašila i vrištala da je nekako spasim. Mi smo vikali na psa, uzeli smo kantu da ga pogodimo, ali je, nažalost, bilo kasno, potpuno ju je iskasapio. Veterinar nam je posle rekao da joj je pluća pokidao, da je jednjak izgrizao i da je iskrvarila.

U šoku i nadi da će uspeti nekako da ga spasi, Rajka je svog kućnog ljubimca odmah odnela kod veterinara, odakle je i pozvala komunalnu policiju da prijavi incident.

- Rekli su nam da uradimo obdukciju o svom trošku da bismo mogli nešto, jer sam zbog dece i nas kakav smo stres doživeli, odlučila da tužim Grad. Mi nemamo nikakvu bezbednost na dečijem igralištu. Tamo je bilo bar 20 pasa lutalica, nisam ih brojala, ali ih je bilo baš dosta - tvrdi naša sagovornica, dodajući da je nakon ovog, usledio još jedan incident sa istim psom. - Jedna žena u Dudovoj šumi, koja je videla šta se desilo, takođe je zvala komunalnu policiju i oni su izašli, a u tom trenutku je taj pas napao još nečijeg psa, ali su njega uspeli da spasu. To mi je rekla, jer smo razmenile brojeve i posle me je zvala. Komunalna policija je odnela tog rotvajlera, ali još uvek ne znam tačno da li je to vlasnički ili pas lutalica. On je imao veliki lanac oko vrata koji je bio pokidan, vidi se da je otkinut od negde, a da je agresivan, jeste.

Po njenim rečima, sve se izdešavalo vrlo brzo, tako da niko nije stigao da odreaguje, te da je u tom trenutku strahovala i za bezbednost dece.

- Kada je upao na igralište, deca su skočila na tobagan da ih ne bi napao. Ljudi su vikali da ga udarimo, ali kako da udarim psa koji grize i već oseti krv, dok su deca u blizini? U tom trenutku mi je bilo najvažnije da se deca i mi spasimo. Naravno da mi je žao svog psa, ali mi je bilo važno i da se deci ništa ne desi - ističe Rajka.

Rotvajler rastrgao psa na dečijem igralištu, vlasnici nameravaju da tuže GradZbog pretrpljenog stresa i nedostatka bezbednosti na javnim površinama, Rajka je odlučila da tuži Grad. Kako kaže, danas treba da preuzme izveštaj veterinara o obdukciji uginulog kućnog ljubimca, nakon čega će otići u komunalnu policiju.

- Oni su rekli da će da uzmu moju izjavu i da mi treba jedan svedok. Sačuvala sam broj od žene iz Dudove šume, koja je rekla da ako bilo šta treba, da će da svedoči. Našla sam advokata i tužiću Grad ili vlasnika psa, kad saznam šta je, ali sam odlučila da to uradim, jer nemamo nikakvu bezbednost - podvlači naša sugrađanka.

Rajka kaže da su napadi pasa u ovom delu grada učestali, što potkrepljuje još jednim incidentom koji se dogodio pre dvadesetak dana u Praškoj ulici, zbog čega smatra da bi nadležne službe trebalo aktivnije da se uključe u rešavanje ovog problema.

- Išla sam sa decom na pijacu i napao nas je pas lutalica. Branila sam se i šutala koliko sam mogla, a onda je naišla jedna žena na bicikli i uspela sam da uđem u nečiju kapiju, da se sklonim. Ta žena nam je rekla da bežimo, da će ga ona tući torbom i tako smo se izvukli - dodaje Rajka. - U Dudovu šumu zato i ne idemo često, baš zbog pasa lutalica, jer se bojimo. Taj kraj i Radijalac je baš problematičan što se toga tiče, idu u čoporima i nije prijatno ići sa dvoje dece, a gde da izvedemo decu, kad nigde nije bezbedno? Posebno u Dudovoj, gde su napravili igralište, ima ono jezerce, park je lep, ali nije bezbedno.

Ovim povodom smo kontaktirali i čekamo odgovore komunalne policije i Radne jedinice "Zoohigijena" JKP "Čistoća i zelenilo".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 61
Pregleda: 13405

Povezana vest

Povezane teme

psi lutalice

napadi pasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.