Komentara: 0
Pregleda: 1648

Ruglo i leglo zaraza

25.02.2010. u 09:25h
Izvor: RTV Yueco
Ruglo i leglo zaraza

U širem centru grada na uglu ulice Petra Drapšina nalazi se napuštena kuća, koja godinama predstavlja ruglo grada, kao i leglo mogućih zaraza. Subotičani koji žive u okolini se žale na smeće koje je stalno razbacano pored kontejnera, kao i na pse i mačke lutalice.

U komunalnoj inspekciji kažu da oni izdaju naloge za dodatna čišćenja ili rušenja kuće ukoliko je potrebno. Stanovnici ovog dela grada, kao i zaposleni u prodavnicima u okolini kažu da danima ne mogu da žive od smeća koje se nalazi u ulici. Smatraju da bi trebalo da Čistoća barem dva puta nedeljno da odnosi smeće.

U komunalnoj inspekciji kažu da su izdali nalog Direkciji za izgradnju grada koja u saradnji sa ovlašćenim preduzećem treba da sanira štetu ili u dogovoru sa imovinsko pravnom službom.Njihova nadležnost su samo zelene površine i zbog toga veliki problem predstavljaju objekti koji se nalaze u privatnom vlasništvu.

Ukoliko građani žele da se dva puta nedeljno odnosi smeće treba da se obrate Javnom komunalnom preduzeću “Čistoči i zelenilu” ili komnalnoj inspekciji, koja će da izda nalog Čistoći. Formiranjem komunalne policije ovakvi slučajevi će se rešavati u hodu, kažu nadležni.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1648
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.