Komentara: 0
Pregleda: 1440

Rukomet: Poništena sezona za superligaše, ispadanja nema

19.05.2020. u 10:58h
Izvor: Subotica.com
Upravni odbor rukometnog saveza Srbije (RSS) poništio je takmičarsku sezonu 2019/20. Nijedan klub neće napustiti Superligu Srbije, ali će se od jeseni za titulu prvaka države u elitnom rangu boriti 16 timova.
Rukomet: Poništena sezona za superligaše, ispadanja nema

Upravni odbor RSS doneo je važne odluke na sednici kada je reč o takmičarskoj sezoni koja je neočekivano prekinuta zbog korona vorusa.

Na predlog takmičarske komisije RSS doneta je odluka o poništenju sezone 2019/20, a u skladu sa željom da se ispoštuje vertikalna prohodnost od prvog do poslednjeg ranga takmičenja. U narednoj sezoni Superliga Srbije brojaće 16 klubova, umesto dosadašnjih 14. Klubovi će u prvom delu sezone biti podeljeni u dve grupe po osam timova.

Rukometaši Spartaka pre prekida šampionata zauzimali su sedmu poziciju koja im je obezbedila siguran opstanak u superligaškom društvu. Da nije došlo do prekida takmičenja zbog vanredne situacije, Subotičani bi se borili za plasman od petog do osmog mesta u liga Kupu. Doneta odluka je najbolja za sve tako smatraju čelnici RSS.

Kada je reč o Kupu, odlučeno je da finalni turnir za prekinutu sezonu bude  odigran nedelju dana  pre početka naredne takmičarske sezone.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1440
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometna superliga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.