Komentara: 2
Pregleda: 889

Rukomet: Spartak osvojio bod na startu plejauta

28.02.2022. u 10:07h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartaka odigrali su nerešeno na startu plejauta Superlige sa Obilićem iz Beograda i osvojili vredan bod u borbi za opstanak u eliti. Subotičani su dobro otvorili utakmicu, potom prepustili gostima da pruzmu vođstvo, ali je finiš meča ipak pripao „golubovima“ a za to se pobrinuo Vučko Mrvović sa dva pogotka i konačnih 31:31.
Rukomet: Spartak osvojio bod na startu plejauta
Foto: Arhiva

Spartak je odličn otvorio utakmicu i prvih desetak minuta držao prednost od dva gola razlike. Kako je vreme odmicalo, gosti su polako preuzimali igru i uspeli da dođu do izjednačenja, a potom i do prokreta serijom od pet golova za prednost 9:6. Stečenu prednost gosti su održavali do kraja prvog dela i na pauzu otišli sa tri gola prednosti 14:17.

Nastavak utakmice doneo je veliku borbu. Iako je Obilić imao prednost od pet golova, razigrani Subotičani su uspeli da je anuliraju u finišu utakmice. Igrao se 53. minut kada je Uroš Radosavljević poravnao i na semaforu je stajao rezultat 29:29. Ponovo su Beograđani uspeli da postignu dva gola, precizni su bili Šaponjić i Sladić za 29:31. Ipak, završnica je protekla u znaku Spartaka. Mrvović je uspeo dva puta da zatrese mrežu gostujuće ekipe za konačnih 31:31.

Spartak – Obilić 31:31 (14:17)

Spartak: Radović, Vojvodić, Gudurić 2, Miskin 2, Stojanović , Potpara 1, Mrvović 3, Tasić 2, Pižurica, Milunović 1, Vještica 1, Čolović 4, Radosavljević 14, Kerić , Spremo 1, Vukadinović.

Obilić: Radović, Žujović 1, Topalović 6, Gojković, Jestrović, Dražić, Bukvić, Jovanović 2, Milutinović 1, Baćanović 5, Šmigić, Mandić 7, Turudić, Antić, Šaponjić 2, Sladić 7.

U narednom kolu Spartak je slobodan, a nakon toga dolazi Crvena zvezda u Suboticu. Utakmica je na programu 12. marta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 889
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.