Komentara: 0
Pregleda: 842

Rukomet: Spartak slavio u Nišu

20.12.2021. u 09:39h
Izvor: Subotica.com
U meču poslednjeg, 14. kola B grupe, prvog dela Arkus lige čiji ishod je odlučivao o bodovima važnim za nastavak takmičenja u plejautu, Spartak je u Nišu protiv Železničara slavio rezultatom 30:25. Iako se igralo uz dosta oscilacija Subotičani su na kraju zasluženo slavili.
Rukomet: Spartak slavio u Nišu

Odlično je Spartak otvorio utakmicu i posle desetak minuta igre imao prednost od 6:1. Nisu se ni Nišlije olako predavale iako još nisu ove sezone upisale ni jedan bod. Borba na paketu se vodila i domaći tim je uspeo da smanji vođstvo gostiju na dva razlike pre pauze – 9:11.

Početkom drugog dela Železničar uspeva da dođe do izjednačenja kdo 12:12, , ali serijom od tri gola Spartak ponovo dolazi do prednosti 12:15. Razigrani Subotičani ponovo su stekli prednost od pet golova, međutim sedam minuta pre kraja utakmice Nišlije su smanjile i imale samo gol zaostatka 23:24. Rešeni da se vrate u Suboticu sa važna dva boda igrači Spartaka su do kraja odigrali na visini zadatka i na kraju slavili rezultatom 30:25.

Železničar – Spartak 25:30 (9:11)

Železničar: Blagojević, Vasović, Biševac 3, Veljović, Pajić 3, Cako, Stefanović 3, Đorđević 3, Mladenović, V. Ristić 2, M.Ristić, Miljković, Stošić, Milosavljević 6, Mitrović, Kostić 5.

Spartak: Latković, Bogosavljev, Spermo 1, Radosavljević 10, Jelenić, Stanković 7, Simić, Ivančević 6, Kovačević, Jevtović 4, Ivić, Vojvodić, Stojanović 2, Novaković, Radović.

Spartak je obezbedio mesto u plejautu gde su još iz B grupe zrenjaninski Proleter, niški Železničar, Mokra Gora, dok su iz A grpe mesto u borbi za opstanak obezbedili Crvena zvezda, Jogović, Obilić i Novi Pazar koji je odustao od takmičenja. Nadmetanje za opstanak u elitnom rangu nastavlja se 26. februar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 842
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.