Komentara: 1
Pregleda: 3100

Rukometno finale Kupa Vojvodine u Subotici

04.12.2012. u 10:28h
Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Odlukom Rukometnog Saveze Vojvodine finale kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji održaće se u Subotici 21. decembra 2012. godine. Biće to pravi praznik rukometa u našem gradu pošto će se okupiti najbolje muške i ženske ekipe u najmasovnijem takmičenju u Pokrajini.
Rukometno finale Kupa Vojvodine u Subotici

Žensko finale na programu je od 16h u kojem će se sastati Vojvodina i Kikinda. Vojvodina je u polufinalu pobedila ekipu Radničkog iz Bajmoka sa 32:24, dok je Kikinda bila bolja od Pančeva slavivši sa visokih 37:20.

U muškom finalu Kupa snage će odmeriti trenutno dve najbolje ekipe iz Prve lige grupa Sever, Spartak Vojput i Proleter Agroživ. Spartak Vojput je u polufinalu pobedio Novu Pazovu sa 33:20, dok je ekipa Proletera slavila u Kačarevu protiv ekipe Jedinstva, najvećeg iznenađenja ovogodišnjeg Kupa, sa 27:21.

Spartak Vojput sa velikim željama i ambicijama dočekuje finale Kupa, pošto su ovo prestižno priznanje osvajali dve godine unazad. Decembra 2010g u finalu koje je održano u Somboru pobedili su ekipu Dinama iz Pančeva sa 26:23, dok su prošle godine u Vrbasu u finalnoj utakmici bili bolji od Proletera sa 25:24. Nakon osvojenog Kupa Vojvodine 2011g Spartak Vojput se uključio u Kup Srbije, gde su nakon eliminacije PKB i Crvene Zvezde obezbedili plasman na finalni turnir koji je održan u Boru. U polufinalu su savladali ekipu Jugovića nakon sedmeraca sa 32:31, dok su u finalu poraženi od Partizana, aktuelnog prvaka države sa 23:22.

Kao finalista Kupa obezbedili su učešće u ovogodišnjem Evropskom takmičenju u Čelendž Kupu, u kojem sutra dobijaju protivnika na evropskoj sceni.

Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3100
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.