Komentara: 35
Pregleda: 7577

Rusi kiriju za dvosoban stan u Subotici plaćaju i do 500 evra

15.12.2022. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
Dolazak državljana Rusije u Suboticu uticao je na tržište nekretnina, a naročito na cene zakupa stanova, poručuju agenti za nekretnine i dodaju da su Rusi spremni da plate i do 500 evra mesečno za iznajmljivanje dvosobnog stana u našem gradu.
Rusi kiriju za dvosoban stan u Subotici plaćaju i do 500 evra

Iako potražnja za stanovima od strane ruskih državljana nije toliko intenzivna u posednjih nekoliko nedelja, Đuro Gavrić vlasnik agencije za nekretnine objašnjava da je dolazak Rusa u Suboticu značajno uticao na cene zakupa.

Oni su spremni da izdvoje više novca za mesečnu kiriju nego građani Subotice. U periodu kada je vladala ekspanzija, dvosoban stan se iznajmljivao ruskim državljanima i za 400, pa i 500 evra mesečno - priča Gavrić - Oni stanove uzimaju u zakup na kratak period, tek toliko dok ne pronađu nekretninu koju žele da kupe ili dok ne vide u kom pravcu će se razvijati geopolitička situacija. Zbog toga im stanodavci određuju znatno veće kirije, jer ne znaju hoće li im po odlasku podstanara stan biti prazan mesec ili dva. Sa druge strane državljanima Rusije je važno da što pre pronađu privremeno mesto za stanovanje, pa im ne predstavlja problem da plate kiriju od 400 ili 500 evra.

Rusi kiriju za dvosoban stan u Subotici plaćaju i do 500 evraDolazak stranih državljana uticao je i na cenu kvadrata u starogradnji, pa su stanovi u Subotici sada skuplji za oko 10 odsto.

Njihov dolazak nije uticao na cenu kvadrata u starogradnji toliko značajno koliko je uticao na cene zakupa. Kvadrat u centru grada sada se kreće između 1.000 i 1.100 evra u zavisnosti od stanja nekretnine - navodi Gavrić i dodaje da kada državljani Rusije nisu zainteresovani za stanove u izgradnji - Cene novogradnje su takve kakve su i na njih nema uticaj dolazak ljudi iz Rusije, oni ne kupuju stanove u izgradnji. Pretežno se odlučuju za postojeće dvosobne stanove.

Rusi kupuju stanove u Subotici

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 7577
Povezane teme

nekretnine

stanovi u subotici

tržište nekretnina

su-prospect

kupovina stana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.