Komentara: 1
Pregleda: 1698

Rvanje: Ali Arsalan osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Beogradu

26.09.2023. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Ali Arsalan, rvač Spartaka u dresu reprezentacije Srbije, okitio se bronzanom medaljom na Svetskom prvenstvu koje se održavalo protekle nedelje u Beogradu i ujedno bilo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre koje naše takmičare čekaju sledeće godine u Parizu.
Rvanje: Ali Arsalan osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Beogradu

U konkurenciji 1.150 rvača iz 99 zemalja Srbija je imala svojih 20 takmičara među kojima se našao i Ali Arsalan rvač Spartaka. Ali je osvojio bronzano odličje u grčko rimskom stilu u kategoriji do 72kg.  

Slavio je na startu takmičenja Arsalan nad protivnikom iz Indije, potom je u četvrtfinalu poražen od mađarskog predstavnika Roberta Fritsa. Morao je rvač Spartaka kroz repasaž da pokuša doći do odličja i uspeo je. Prvo je pobedio Uzbekistanca Jamola Jumabeava, a u borbi za treće mesto bio je bolji od Japanca Šingo Haradua, pobedio sa 9:0 i okitio se bronzanom medaljom.

Arsalan je povećao Spartakovu riznicu odličja koja su osvajali do sada rvači subotičkog kluba na velikim takmičenjima i tu brojku zaokružio na 40 medalja sa evropskih i svetskih prvenstava, kao i sa Olimpijskih igara.

Naš nacionalni tim na ovom Svetskom prvenstvu osvojio je pet medalja, od toga jednu zlatnu i četiri bronzane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1698
Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.