Komentara: 0
Pregleda: 935

Rvanje: Spartak osvojio 9 medalja na Prvenstvu Vojvodine, devojčice podigle pobednički pehar

17.03.2022. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
U Subotici je tokom vikenda održano Prvenstvo Vojvodine u rvanju grčko – rimskim stilom za mlađe kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na takmičenju je nastupilo 13 klubova sa 55 takmičara. Subotica je imala dva predstavnika na pokrajinskom šampionatu gde je pored Spartaka učešće uzela i ekpa Aleksandrova. Spartakove devojčice osvojile su prvo mesto u ekipnom plasmanu, dok su dečaci zauzeli četvrtu poziciju.
Rvanje: Spartak osvojio 9 medalja na Prvenstvu Vojvodine, devojčice podigle pobednički pehar
Foto: Ilustracija, arhiva

Spartak je nastupao sa 10 takmičara u muškoj konkurenciji i četiri u ženskoj, dok je samo jedan takmičar branio boje Aleksandrova.

U ekipnom plasmanu Spartak je Prvenstvo Vojvodine okončao na četvrtom mestu sa 70 osvojenih bodova u muškoj konkurenciji, a klub „Aleksandrovo“ zauzeo je 10. mesto, dok su devojčice Spartaka podigle pobednički pehar sa 45 osvojenih bodova u konkurenciji pet klubova.

Rvači Spartaka u muškoj konkurenciji osvojili su pet medalja od toga dve srebrne i tri bronzane, dok su se devojčice okitile sa četiri medalje - jednom zlatnom, dve srebrne i jednom bronzanom.
U kategoriji 60kg Spartak je imao tri takmičara. Najuspešniji bio je Rajmond Paroci i osvojio treće mesto, Dominik Kuntić takmičenje je okončao na petom mestu. I Spartak i Aleksandrovo su imali predstavnika u kategoriji 65kg. Nikola Varga iz Alksandrova zauzeo je osmo mesto, a Nebojša Obradović iz Spartaka 11. mesto.

Mustafa Pitić okitio se bronzanom medaljom u kategoriji 71kg, dok su njegovi klupiski drugovi Žarko Nenadić i Stefan Stojšić takmičenje okončali na petoj poziciji.

U kategoriji 80kg Spartakovi takmičari osvojili su dve medalje. Branko Mijušković zauzeo je drugo mesto, Boško Mijušković treče, a Marko Bončić peto mesto.

Mihajlo Maksimović u kategoriji 110kg okitio se srebrnom medaljom.

U kategoriji 57kilograma kod devojčica tri prva mesta pripala su Subotičankama. Beata Kontra okitila se zlatom, Tinde Kontra srebrom, a Nađa Katrinka bronzom. Melanija Milenković u kategoriji 73kg osvojila je drugo mesto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 935
Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.