Komentara: 3
Pregleda: 2822

Sabor frulaša Vojvodine u petak u Velikoj većnici

16.05.2024. u 11:18h
Izvor: Subotica.com
Frulaši Vojvodine okupiće se u petak, 17. maja u Velikoj većnici Gradske kuće, a svi zainteresovani imaće priliku da od 19.30 uživaju u izvedbama brojnih frulaša. Ulaz je besplatan.
Sabor frulaša Vojvodine u petak u Velikoj većnici

Predstavljanje frulaša Vojvodine podeljeno je u tri dela -  u prvom će nastupiti frulaši tradicionalnog sviranja, ono što predstavlja istoriju i tradiciju, zatim će na scenu frulaški podmladak - mladi izvođači, a onda će uslediti frulaši koji sviraju savremeno sviranje. 

 - Frulaši koji sviraju tradicionalno sviranje, nešto što se čuva i bez čega ne možemo, nastupiće prvi i to su Sonja Šipić, Nikola Đurđević, Cvjetin Milaković, Miloš Vilotić, Ivan Bilinović i dva frulaša iz Deske, koji će svirati duetsku numeru. Posle toga dolazi Škola frule "Mokranjac", učenici profesorice Šonje Šipić, to su Dunja Jelovac, Stefan Veselinović, Lena Radenović i Pavle Dobrović. To je budućnost, mladost, ono što tek dolazi - objašnjava Cvjetin Milakov iz organizacije - Kad imamo prošlost i budućnost, možemo govoriti o sadašnjosti. Nakon toga nastupaju frulaši koji sviraju savremeno sviranje, koji sviraju uz muzičku pratnju, a to su Gordan Papić, Dragiša Antić, Dragan Đurđević, Mihailo Nenadić i Stevan Parađenović

Sabor frulaša Vojvodine u petak u Velikoj većniciU revijalnom delu, pre proglašenja pobednika, nastupiće učenici Muzičke škole Subotica, sa Odseka za srpsko tadicionalno pevanje u klasi profesorke Tamare Štricki Seg.

 - Učenici Odseka za srpsko tradicionalno pevanje predstaviće se delom repertoara koji su izvodili na takmičenjima prethodnih meseci. Na programu će se naći pesme iz Vojvodine i cele Srbije. Nastupaju učenici koji su u Beogradu dobili nagrade u kategorijama solističkog i grupnog pevanja. Ovo će biti prilika za sve mlade ljubitelje tradicionalne muzike da dođu i čuju na koji način naš dosek neguje tradicionalnu muziku - kaže Tamara Štricki Seg.

Sabor frulaša Vojvodine u petak u Velikoj većnici

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 4 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 2822
Povezane teme

festival frulaša

frulaši vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.