Komentara: 0
Pregleda: 1338

"Šah Art" klub održao prvi ovogodišnji turnir, učestvovalo 37 takmičara

16.01.2023. u 12:46h
Izvor: Subotica.com
Šahovski klub "Šah Art" iz Subotice započeo je u 2023. godini organizaciju godišnjeg programa turnira sa ciljem afirmisanja, u kontinuitetu, šahovske zajednice u gradu i okolini.
"Šah Art" klub održao prvi ovogodišnji turnir, učestvovalo 37 takmičara

U subotu, 14. januara, odigran je prvi mesečni "Rapid" turnir sa tempom igre od 10 minuta +5 sekundi bonifikacija po potezu, za svakog igrača. Na turniru je učestvovalo 37 igrača, koji su u 7 kola vodili fer i korektnu borbu na 64 crno bela polja.

Pobednik turnira sa 6 poena je Ljubomir Vranić, koji je u neizvesnoj završinici pobedio Kristijana Tančika, dajući mu mat damom po osnovnom redu. Drugo mesto je zauzeo Nebojša Pavkov, pobedivši u završnici lakih figura Obrada Sirotanovića, koji je završio kao trećeplasirani.

"Šah Art" klub održao prvi ovogodišnji turnir, učestvovalo 37 takmičaraNa turniru je učestvovalo osmoro juniora iz Škole šaha "Šah Art", a najbolji među njima je bio Đorđe Marković.

Takmičari plasirani do 16. mesta ostvarili su kvalifikacione bodove za finalni turnir koji će se održati krajem godine sa veoma bogatim nagradnim fondom, koji sponzoriše Poliklinika "Kuća zdravlja".

Sledeći turnir u sklopu serije se igra u "blitz" formatu (3+2) 4. februara (subota) od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1338
Povezane teme

šah u Subotici

šahovski turnir

šah

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.