Komentara: 0
Pregleda: 1823

Šah: Održan prvi međunarodni memorijalni turnir "Ivan Sedlak"

14.06.2023. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
Prvi "Memorijal Ivan Sedlak" okupio je 59 šahista koji su se, kroz devet kola borili za titulu najboljeg. Pehar je poneo Novak Pezelj, internacionalni majstor.
Šah: Održan prvi međunarodni memorijalni turnir "Ivan Sedlak"

Međunarodni turnir u šahu "Memorijal Ivan Sedlak" koji je organizovao Šahovski klub "Spartak", održan je delom u prostorijama kluba a delom u prostoru "Gerontološkog kluba Centar 1".

Učešće na turniru uzelo je 59 šahista koji su se kroz 9 kola nadmetali za zlatno odličje. Prvo mesto osvojio je Novak Pezelj, internacionalni majstor, drugo velemajstor Boban Bogosavljev, dok je treći bio Novak Čabarkapa, internacionalni majstor iz Subotice. Za najuspešnije šahiste obezbeđeno je 10 nagrada, kao i 3 specijalne nagrade, u ukupnom fondu od 125 hiljada dinara.

Šah: Održan prvi međunarodni memorijalni turnir "Ivan Sedlak"Turnir je poneo ime po Ivanu Sedlaku, poznatom šahisti iz Subotice, dugogodišnjem predsedniku Šahovskog saveza Jugoslavije i Šahovskog kluba "Spartak". Bio je istaknuti sportski radnik, koji se zalagao za razvoj kako šaha tako i svih drugih sportova u Subotici. Nosio je titulu majstor kandidat. 

 - Poslednjih 10 godina svog života proveo je u ovom klubu, pokušavajući da uvek iznova oformi mladu ekipu. Bio je i organizator velikih turnira koji se se održavali u Subotici. Ovakvih ljudi uvek će faliti, ali polažem velike nade u mlade naraštaje koji će doprinosti i razvijati šahovsku igru - rekao je Nikola Sedlak, nosilac titule velemajstora, na otvaranju turnira. - Posebnu zahvalnost izrazio bih Juretu Škoberneu, velemajstoru iz Slovenije, koji je finasijski pomogao organizaciju turnira, kao i Sportskom savezu Subotice i lokalnoj samoupravi. 

Nakon turnira organizovana je simultanka koju je odžala Darja Kapš, velemajstor iz Slovenije, Učestvovalo je 25 dece iz Subotice, koja su dobila priliku da se oprobaju protiv reprezentativke Slovenije. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1823
Povezane teme

šah klub Spartak

nikola sedlak

novak čabarkapa

memorijal ivan sedlak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.