Komentara: 0
Pregleda: 2790

Sajam "prva šansa"

28.02.2011. u 16:31h
Izvor: RTV Yueco
Sajam "prva šansa"

Sajam prve šanse, koji je održan je u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje, posetilo je negde oko 200 mladih nezaposlenih lica, koji su imali priliku da kroz kratak intervju sa poslodavcem pokušaju da dobiju zaposlenje. Na sajmu je bilo i 12 poslodavaca koji su došli sa ciljem da pronađu kvalitetnu radnu snagu. Iako se veliki broj mladih odazvao pozivu, samo će njih četrdesetipetoro, ovoga puta, da pronaći posao.

Redovi mladih nezaposlenih lica sa biografijama u rukama, najupečatljivija je slika današnjeg sajma. Zbog velikog broja kandidata koji su posetili sajam, izraz na licima kandidata nije ulivao nadu, mada je bilo i onih veruju da će se njihovo stanje nakon ovoga dana promeniti. Prema rečima poslodavaca nije lako naći dobrog radnika, ali ovaj sajam je prava prilika za to.

Program pripravnika je zamišljen kao stručno osposobljavanje lica do 30 godina za rad u struci. Prva tri meseca lice obavlja stručnu praksu za iznos od 10 hiljada dinara mesečno.

Od danas pa u narednih 27 meseci, 45 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje imaće posao.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2790
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.