Komentara: 0
Pregleda: 1022
Foto

Sajam sitnih životinja povodom Svetskog dana životinja

04.10.2024. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalno, na Svetski dan životinja u centru grada je održana izložba sitnih životinja, koju je organizovalo Udruženje uzgajivača sitnih vrsta. Izložba je upotpunjena radovima koje su učenici osnovnih škola poslali na likovni konkurs.
Sajam sitnih životinja povodom Svetskog dana životinja

Ni kiša ni hladno vreme nisu sprečile organizatore izložbe i izlagače iz Udruženja uzgajivača sitnih vrsta da dođu na Trg i svim zaniteresovanim posetiocima i ljubiteljima životinja predstave specifičnosti određenih vrsta. 

 - Naše Udruženje evo već 14. put obeležava ovaj dan. Izložene su naše, subotičke rase golubova, ptice, kunići, živina i papagaji. Naš cilj je da deci što više približimo prirodu, da čuvaju, vole i štite prirodu, životinje. Mi svake godine raspišemo konkurs i pošaljemo svim subotičkim školama, koje baš aktivno učestvuju u njemu - kaže Marko Šarčević, predsednik Udruženja uzgajivača sitnih životinja, ističući da je ovo Udruženje jedno od najvećih u našoj zemlji - Udruženje broji preko 300 članova, u šest sekcija, jako lepo radi, lepo se družimo i gledamo da maksimalno uključimo decu, a cilj nam je da što više mladih pridobijemo u člasnstvo. 

Sajam sitnih životinja povodom Svetskog dana životinja

Svetski dan životinja uvek je dobra prilika da se svima, ali na prvom mestu mladima i deci skrene pažnja na značaj životinjskih vrsta na Zemlji ali i u našim životima.

 - Smartamo da je jako dobro što na ovaj način privlače decu, da se zaniteresuju i da znaju o važnosti životinja, i koju ulogu one imaju u našim životima. Ovi dani nas podsećaju na to da itekako moramo da vodimo računa da oko nas postoji živi svet, i da malo osvestimo ljude da obrate pažnju na to - istakla je Hajnalka Bognar Pastor, član gradskog veća zadružen za poljoptivredu i zaštitu životne sredine.

Sajam sitnih životinja povodom Svetskog dana životinja

Ovom prilikom, iz Udruženja uzgajivača sitnih životinja najavili su tradicinoalnu Međunardonu izložbu koja će se održati narednog meseca u prostoru iza salona "Vitorog".

- Naša 38. Međunarodna izložba održaće se od 14. do 17. novembra. Doneli smo odluku da svakoj školi koja sa svojim likovnim radovima bude učestvovala na našoj izložbi poklonimo po 100 ulaznica koje će moći da  koriste učenici ovih škola - ističu oni.

Izvor: Subotica.com
Izložba sitnih životinja Izložba sitnih životinja Izložba sitnih životinja Izložba sitnih životinja Izložba sitnih životinja Izložba sitnih životinja Izložba sitnih životinja Izložba sitnih životinja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 časova i 11 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 1022
Povezane teme

izložba sitnih životinja

hajnalka bognar pastor

svetski dan životinja

marko šarćević

sitne životinje

sajam malih životinja

izložba malih životinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.