Komentara: 1
Pregleda: 2051

Sajam zapošljavanja

16.10.2009. u 17:00h
Izvor: RTV Yueco
Sajam zapošljavanja

Ove godine, po treći put, organizovan je sajam zapošljavanja u organizcaji subotičke filijale nacionalne službe za zapošljavanje. Ova menifestacija održava se od 2006. godine i sada je postala već tradicionalna.

Oni koji su posetili sajam, kažu da, podučeni ranijim iskustvima ne polažu mnogo nade ni u ovaj sajam. Sabina Maravčić je završila srednju tehničku školu i već 5. godina traži posao. Ona kaže da je ovaj sajam posetila kako prošle tako i ove godine, ali rezultata za sada nije bilo.

Na sajmu prisustvuje 25 poslodavaca, a posetiocima je ponuđeno 150 slodobnih mesta od kojih je za 100 radnih mesta iskazana trenutna potreba. Iz nacionalne službe za zapošljavanje kažu da razumeju ogorčenost ljudi koji ne mogu da nađu posao, ali da treba uzeti u obzir trenutnu tešku ekonomsku situaciju u zemlji.

U okviru ovogodišnjeg sajma, u prostorijama NSZZ biće održana tribina namenjena poslodavcima, na temu predstavljanja novog zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom i predstavljanje programa zapošljavanja mladih.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2051
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.