Komentara: 0
Pregleda: 1337

Sajam zapošljavanja

01.10.2010. u 17:35h
Izvor: RTV Yueco
Sajam zapošljavanja

U holu hotela Galarija jutros je otvoren 19. sajam zapošljavanja. Ovo je već treći put ove godine da se održava ovakav sajam u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Sajam zapošljavanja dobra je prilika za sve poslodavce da ponude upražnjena radna mesta, kao i prilika za sve građane da nađu posao, ili promene trenutno radno mesto. Ovogodišnji sajam posetio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović.

Vesko Gostimirović ima 58 godina i nezaposlen je već nekoliko godina. Vesko kaže da govori tri jezika, po struci je pravnik. Dugo godina radio je kao vozač kamiona u Istočnim zemljama, ali od kada se vratio ne može da nađe posao. Prema njegovim rečima, problem su njegove godine, bez obzira na radno iskustvo koje ima. Ipak Vesko ne gubi nadu.

U Srbiji se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi 724 hiljade ljudi, od kojih prema podacima metodološkog istraživanja, njih 570 hiljada aktivno traži posao. Na današnjem sajmu poslodavci nude 300 radnih mesta, što znači da 300 Subotičana ima priliku da sebi obezbedi posao.

Dejan Jovanović, uručio je ugovore o radu i sertifikate o završenoj obuci za četiri osobe sa invaliditetom koje su bile obučene kroz projekat “Promocija i migracije zapošljavanja mladih”, koje je u radnom odnosu zadržao direkot štamparije “Čikoš štampa”. Nakon otvaranja sajma, delegacija je posetila kompaniju VB koja je zaposlila ukupno 12 radnika preko državnih programa.

Prema podacima Nacionalne služe, godišnje preko 10 000 ljudi na sajmovima nađe zaposlenje. Specifičnost ovog sajma je što su se u ponudi našla i neka radna mesta kao što su menadžeri, pa čak i upražnjeno mesto za direktora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 20 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1337
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.