Komentara: 0
Pregleda: 1192

Sajt "Subotica - grad festivala"

01.10.2010. u 16:47h
Izvor: RTV Yueco
Sajt "Subotica - grad festivala"

U rad je pušten zvanični sajt kulturnog projekta Subotica - grad festivala  na adresi: www.gradfestivala.eu.

Sajt predstavlja jedinstvenu kulturnu ponudu Subotice, u okviru koje se nalazi čak 17 međusobno različitih festivala: Festival evropskog filma Palić, Međunarodni festival pozorišta za decu, Trenchtown festival, Desiré Central Station, Interetno festival, Summer3p, Dužijanca, Književni festival "Pisci u fokusu", Jazzik, Etnofest, Guitar Open Festival, Ambush music festival, Romart, Festival ljubavi i vina, Jazziré, Jazz, improvizovana muzika  i Domboš fest.

Posetioci će ubuduće na jednom mestu imati pregledan osvrt na svaki od festivala pojedinačno, dok će sajt, kao svojevrstan kulturni kalendar Subotice, predstaviti ovaj grad kao mesto uzbudljivog kulturno-zabavnog života koji se odvija tokom cele godine. 

Subotica je, kao grad na raskršću kultura sa vekovnom festivalskom tradicijom, oduvek bila važna tačka na kulturnoj mapi ovog dela Evrope. Ovaj grad živi svoje festivale tokom čitave godine i punim srcem privlači veliki broj gostiju iz čitavog sveta.  Inicijator projekta Subotica – grad festivala je Fokus fondacija, a projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 21 čas
Komentara: 0
Pregleda: 1192
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.