Komentara: 5
Pregleda: 8588

Sanja Malagurski ponos Subotice

02.09.2011. u 17:53h
Izvor: RTV City
Sanja Malagurski ponos Subotice

Sa 21 godinom imati 2 godine igranja u Crvenoj Zvezdi sa kojom je osvojila 2 duple krune bez poraza, duplu krunu u Rumuniji i dve duple krune u Sloveniji, pregršt medalja sa svih takmičenja u mlađim kategorijama, titulu pobednika evro lige, biti četvrta reprezentacija na svetu, treći na svetskom gran priju, priznaćete da zvuči ne malo, nego mnogo neverovatno. A eto svetsko a naše,što bi se reklo.

Subotičko dete. Sanja Malagurski, odbojkašica. Sa 16 godina je otišla iz Subotice u želji za sportskim usavršavanjem i postala sjajna odbojkašica bez koje se u narednim godinama, bože zdravlja, naša reprezentacija neće moći zamisliti, igračica predodređena od najranijih igračkih dana da bude nosilac igre. Ali raduje još više saznanje da Sanja danas, kada ima postignuto to što ima, sa 21 godinom je najobičnija devojka koja stoji sa obe naoge čvrsto na zemlji, devojka bez folova, naj otvorenija, naj iskrenija. I svesna da je pred njom još puno prostora za rad i napredak. I spremna za njega. Ne baš često za sresti ali za svaku pohvalu.

Bronzana medalja sa svetskog gran prija teška koliko i godine napornog rada, odricanja, znoja, truda i želje za uspehom. Teška kao kilometri pređeni, snovi dosanjani i nedosanjani, neprespavane noći u svom krevetu.

Sport je danas sve naporniji, zahtevniji. Neostavlja prostora ni za regeneraciju i oporavak. Iz takmičenja u takmičenje bez pauze. U utorak se vratila sa gran prija a već danas novi odlazak, novo okupljanje reprezentativki.

Drugog septembra se završava evropsko prvenstvo u Beogradu a Sanja Malagurski već 9 septembra treba da igra prvu utakmicu u najjačoj ligi na svetu u Italiji svoju prvu utakmicu za novi klub. Treba to moći.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 8588
Povezane teme

sanja malagurski

crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.