Komentara: 1
Pregleda: 5632

Saobraćajna nesreća i izgubljeni život

24.10.2010. u 13:35h
Izvor: Kurir
Saobraćajna nesreća i izgubljeni život

Rožum S. (19) poginuo je u subotu oko 22 časa kada se skuterom zakucao u konjsku zapregu! Strašna saobraćajna nesreća dogodila se u ulici Antuna Suturovića na periferiji Subotice. Stradali mladić vozio se sa drugom Alenom Crnkovićem, koji je teško povređen. U teškom stanju je i Antun Kovačić (66), koji je upravljao zapregom.

Kako saznajemo, poginuli je, najverovatnije vozeći prebrzo, izazvao udes.
Prema rečima Danijela Crnkovića, rođenog brata povređenog Alena, mladići su otišli da se malo provozaju po kraju.

- U jednom trenutku čuli smo kako se približavaju. A onda se odjednom začuo snažan udarac. Odmah sam shvatio da se dogodilo nešto strašno. Pritrčao sam mestu nesreće i video da je Rožum još živ. Nekoliko sekundi kasnije je izdahnuo - kaže Danijel Crnković.

Alen je pokušao da ustane, ali mu brat i drugovi to nisu dozvolili jer su videli da ima otvoren prelom noge.
- Terao sam ga da priča sa mnom kako bih ga održao u svesnom stanju - priča Danijel Crnković.

Inače, poginuli 19-godišnjak se skoro doselio u Crnkovićev komšiluk. Skuter je dobio na poklon od majke za 18. rođendan, nakon što je njegova porodica prodala kuću u kojoj su do tada živeli i kupila onu u kojoj su sada.

Žena ispred čije se kuće dogodila tragedija prva je izašla na ulicu da pomogne povređenima.
- Udar skutera u zapregu bio je toliko jak da sam pomislila da je eksplodirala bomba. Povikala sam mužu da je Antun nastradao i da ga je ubila bomba! Tek kasnije sam shvatila da su mladići motorom prosto uleteli u zapregu - priča vidno potresena žena, ispred čije su kuće meštani već zapalili sveće i položili cveće za nastradalog mladića.

* * *

Vozaču zaprege slomljena lobanja
Kata Kovačić, supruga povređenog Antuna, koji je upravljao zapregom, kaže da poginuli mladić verovatno nije uspeo da zakoči na vreme.
- Kako su mi ispričale komšije, moj muž je izgleda pao pod zapregu. Ima prelome lobanje i u teškom je stanju - kaže Kata Kovačić.

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5632
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.