Komentara: 34
Pregleda: 3488

Saopštenje DS

14.05.2012. u 19:10h
Izvor: RTV Yueco
Povodom podizanja krivične prijave protiv NN lica od strane SVM-a, zbog navodne pojave veće količine drugačije toniranih listića u izbornom materijalu, Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici smatra da je to nastavak aktivnosti Saveza vojvođanskih Mađara sa ciljem osporavanja izborne volje građana i pronalaženja alibija za izborni poraz.
Saopštenje DS

Time se neopravdano i neodgovorno baca senka na fer i demokratske izbore u Subotici, kao i zakonitost procedure glasanja.

Podsećamo na neoborive činjenice: sve stranke koje su učestvovale na lokalnim izborima su imale kontrolore na svih 109 biračkih mesta; svi članovi biračkih odbora potpisali su zapisnike sa 109 biračkih mesta koji su predati bez i jednog prigovora. Time su sve stranke priznale rezultate i izbori u Subotici su zakonski završeni.

Posebno je licemerno to što je gospodin Pastor priznao rezultate predsedničkih i republičkih izbora, gde je tvrdio da je pokraden za 30.000 glasova, a sporni su mu izbori u Subotici, gde su isti birački odbori brojali izborni materijal, kao i za predsedničke i republičke izbore.

Gradski odbor Demokratske stranke insistira da se izvrši stručna analiza spornih listića i da se utvrdi da li su štampani u zvaničnoj državnoj štampariji ili negde drugde. Ukoliko se utvrdi da su sporni listići lažni, tražimo da se vinovnici tog krivičnog dela pronađu i kazne po zakonu.

Pozivamo Srpsku naprednu stranku da javnosti prikaže specijalni softver o kome su govorili i demonstrira kako to taj neverovatni kompjuterski program dodaje glasove DS-u, LSV-u, DSS-u i drugima.

Kada se ova loše režirana predstava završi, pozivamo SVM i SNS da se izvine građanima Subotice zbog svesnog obmanjivanja građana i narušavanja demokratske reputacije našeg grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 34
Pregleda: 3488
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.