Komentara: 14
Pregleda: 2780

Saopštenje G.O. URS-a

13.03.2012. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje G.O. URS-a

Gradski Odbor Ujedinjenih Regiona Srbije Subotica podržava proteste poljoprivrednika jer njihovo nezadovoljstvo ima osnova zbog nestabilne i nepredvidive agrarne politike koju sprovodi Demokratska stranka, navodi se saopštenju ove stranke.

Iako je početak setve, poljoprivrednici još uvek ne znaju mere agrarne politike u 2012. godini, a to je samo nastavak onog što se dešavalo u protekle 4 godine kad je jedna stranka imala 3 ministra poljoprivrede sa 3 različite agrarne politike. Demokratska stranka mesec dana pre izbora odustaje od agrarne politike koja je bila predizborno obećanje na kojem su dobili prošle izbore u Vojvodini, što znači da su plaćanja po površini uvedena kao predizborno obećanje DS-a na predhodnim izborima.

URS upozorava da su predložene nove mere zasnovane na cenovnoj podršci mnogo gora mera nego prethodna, jer cilj ove mere je transfer para iz agarnog budžeta ka prerađivačima, te će dodatno osiromašiti poljoprivrednika, a obogatiti nekolicinu pojedinaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 2780
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Subotica

URS Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.