Komentara: 1
Pregleda: 1524

Saopštenje GrO LSV

10.10.2012. u 17:30h
Izvor: RTV Yueco
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine čestita svim građankama i građanima 10. oktobar – Dan oslobođenja Subotice od fašističkih snaga u Drugom svetskom ratu.
Saopštenje GrO LSV

Zajednička je obaveza svih nas da s dubokim poštovanjem čuvamo sećanje na tekovine antifašističke borbe u Subotici, u Vojvodini, u Srbiji, tim pre što su sve prisutniji pokušaji agresivne revizije prošlosti kroz relativizaciju značaja narodnooslobodilačke borbe i otvoreno zagovaranje rehabilitacije osvedočenih ratnih zločinaca.

U tom smislu, smatramo apsolutno neprihvatljivim izjave koje poslednjih nekoliko dana daju pojedini istoričari - uključujući i Olivera Antića, savetnika predsednika Republike Srbije za pravna pitanja - kako bi Srbija danas bila jača i moćnija od Švajcarske, kako bi se svi ugledali na nas, kako bismo mi bili ti koji postavljaju uslove… samo da nije propao Trojni pakt s Adolfom Hitlerom potpisan marta 1941.

Srećom, narod ondašnje Kraljevine Jugoslavije je imao više osećaja za istorijski trenutak nego neki naši savremenici, pa je rekao ne pristupanju Trojnom paktu i Hitleru. Na nama je da ne dozvolimo da se ta istorijska činjenica zaboravi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1524
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.