Komentara: 100
Pregleda: 11962

Saopštenje Kulturnog centra "Arija"

07.08.2013. u 13:43h
Saopštenje Kulturnog centra "Arija" prenosimo u celosti.
Saopštenje Kulturnog centra "Arija"

U Subotici se i ove godine održava “Dužijanca”, manifestacija koja okuplja sve ljude dobre volje, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost , jer to je još jedna u nizu gradskih manifestacija po kojoj je naš grad prepoznatljiv.

Primećujemo da je i ove godine izostao poziv mladima iz KC “Arija” da svojih učešćem uveličaju ovu svečanost . Pitamo se Zašto? Na koji način će NEKO objasniti članovima KC “Arija” , a njih je oko 350, zašto oni nisu podobni da učestvuju u svečanom defileu u nedelju 11. avgusta centralnim gradskim ulicama, u kojem će učešće uzeti kulturno umetnička društva iz grada i okoline,ali i gosti iz drugih država. Da li to znači da su članovi Arije manje vredni učesnici, da li ih neko namerno diskriminiše? Ako je tako u ime 600 roditelja mi pitamo za razlog? Na to imamo pravo.

Ukoliko postoji animozitet prema ovoj ne tako maloj grupi entuzijasta koja tokom celog leta vredno radi i putuje sa onima koji ih uče igrama naših naroda i narodnosti, onda mi u ovom gradu imamo ozbiljan problem. Ukoliko nekome ne odgovara pojedinac , pa zbog toga kažnjava 350 članova ,onda svi mi treba da porazmislimo o naših postupcima.Treba da se upitamo da li to mi odrasli pravimo razdor tamo gde za to najmanje ima potrebe? Da li to NEKO svesno ili nesvesno članove Arije izdvaja iz društvenih događanja u ovom gradu koji je otvoren za svakoga i koji se ponosi svojom multikulturalnošću i različitošću? Da li taj NEKO to čini svesno ili nesvesno?

Saopštenje Kulturnog centra "Arija"

Odgovor je potreban deci – članovima Arije, toj omladini koja je odlučila da svoje slobodno vreme provodi učeći i negujući tradiciju naših naroda i naše zemlje. Odgovor dajte njima, koji od juna do septembra kroz lepotu različitih koreografija, promovišu našu zemlju i svoju Suboticu u Mađarskoj , Bosni i Hercegovini, Poljskoj i Makedoniji.

Verujemo da odgovorni ljudi iz Organizacionog odbora “ Dužijanca 2013” imaju obrazloženje . Žalosno je što bilo kakva reakcija neće popraviti situaciju, jer su članovi KC” Arija” razočarani što su iako ničim izazvani u društvenoj blokadi u gradu koji spaja različitosti ,neguje toleranciju svojih svojih žitelja.

KC “Arija”

Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 100
Pregleda: 11962
Povezane teme

kulturni centar arija

dužijanca 2013

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.