Komentara: 0
Pregleda: 2022

Saopštenje mađarskog konzulata

18.12.2009. u 20:21h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje mađarskog konzulata

Povodom ukidanja viza za srpske gradjane, generalni konzulat Republike Madjarske izdao je saopštenje za javnost u kojem se izražava radost što će državljani Srbije koji imaju biometrijski moći bez vize putovati u zemlje šengenskog prostora, pa tako i u Madjarsku.

Predstavnici konzulata se zahvaljuju svim državljanima Srbije, koji su od uvodjenja viza, 1. novembra 2003. godine bili stranke Generalnog konzulata i koji su s razumevanjem i strpljenjem podnosili poteškoće ieventualne neugodnosti prilikom podnošenja zahteva za izdavanje vize. U proteklih šest godina izdato je blizu sedamsto hiljada viza.

Uvodjenje viza predstavljalo je bolan korak za Madjarsku koji joj je naložen članstvom u Evropskoj uniji, a istovremeno kao članica Unije borila se da državljanima Srbije olakša ulazak u zemlju i neprekidno i odlučno se zalagala za ukidanje viza, stoji izmedju ostalog u saopštenju generalnog konzulata Republike Madjarske u Subotici koji je potpisao privremeni otpravnik poslova, vodeći konzul Lajoš Tapi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2022
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.