Komentara: 0
Pregleda: 1425

Saopštenje SVM-a

02.02.2010. u 09:21h
Izvor: RTV Yueco
Saopštenje SVM-a

Jene Maglai je juče i napismeno predao neopozivu ostavku na funkciju predsednika Skupštine grada, gradonačelniku, Saši Vučiniću. Razlog za neopozivu ostavku predsednika Skupštine grada je najavljena smena direktora Direkcije za izgradnju grada ili utapanje Direkcije u opštinsku upravu.

Nakon što je predata neopoziva ostavka predsednika Skupštine grada, gradonačelnik je direktoru Direkcije za izgradnju grada Jurca Jožefu, a nakon toga i Maglai Jeneu saopštio, da ipak neće pokrenuti smenu direktora Direkcije za izgradnju grada, niti će Direkciju utapati u gradsku upravu. Maglai smatra da je ovim činom samo osnažena njegova odluka o ostavci, jer sa takvom politikom, čiji predstavnici od četvrtka do ponedeljka u podne nisu u stanju održati svoju reč, neozbiljno je i smešno bi bilo u budućnosti posle svih dešavanja dalje sarađivati.

U proteklih mesec dana u Subotici su se preko štampe ređali napadi Demokratske Stranke protiv gradskih funkcionera Saveza Vojvođanskih Mađara. Pozivajući se na racionalizaciju pokrenut je postupak za razrešenje dva člana gradskog veća, medjutim isti dan kada su oni razrešeni funkcije dva nova zaposlena su primiljena u radni odnos u gradsku upravu.

Gradonačelnik se kasnije više nije pozivao na racionalizaciju, nego na ,,deblokadu“ funkcionisanja grada. Nakon održane sednice Skupštine grada od 18. januara na kojom su još dva člana gradskog veća dali neopozive ostavke, iste su putem posrednika obećanjima i ucenama pokušavali da privole da ostanu na svojim funkcijama.

Kada je postalo jasno da funkcioneri SVM koji su podneli ostavke neće promeniti svoje odluke, krenulo se prema diskreditaciji rada direkcije za izgradnju grada. Iznetim opravdanjima za preduzete korake koje je Demokratska Stranka iz dana u dan menjala, u stvari se želi prikriti jedan jedini cilj: a to je da se Savez Vojvođanskih Mađara istisne iz tokova odlučivanja u gradskoj kući. Ovim nastojanjima u Subotici je Demokratska Stranka za svoje partnere privolela Socijalističku Partiju Srbije, Demokratsku Stranku Srbije čiji je predsednik Vojislav Koštunica i Bunjevačku Stranku Vojvodine, a današnjim danom je objavljeno saopštenje koje ukazuje da je u taj red stala i Demokratska Zajednica Vojvođanskih Mađara, čiji je predsednik Andraš Agošton.

Savez Vojvođanskih Mađara iliti Mađarska Koalicija je na izborima 2008 godine na lokalnom nivou dobio podršku 21.400 glasača (da bismo razagnali sve nedoumice, na lokalnim izborima u Subotici 2004 godine SVM je dobio podršku samo 11.600 birača). Napred navedenih 21.400 glasova građana Subotice obavezuje funkcionere Saveza Vojvođanskih Mađara na nivou grada Subotice, shodno 2007 proklamovanoj, a 2008 i 2009 na Skupštinama stranke potvrđenih stavova, da novo rukovodstvo stranke u budućnosti vodi verodostojnu i doslednu politiku prvenstveno u smislu stvaranja boljih životnih uslova na rodnoj grudi, isto tako funkcioneri Saveza Vojvođanskih Mađara u Subotici ni pod kojim uslovima neće trgovati sa interesima mađarske zajednice i svih građana Subotice u odnosu na utvđene prioritete razvoja lokalne samouprave. SVM će i u predstojećem periodu biti deo subotičke političke scene, i ukazivaće na sve nedoslednosti i zloupotrebe koji će se sve više iskazivati u jednostranačnom rukovođenju gradom i kontrolisanju svih novčanih tokova od strane Demokratske Stranke.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1425
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.