Komentara: 1
Pregleda: 885

"Sarmijada" u Bačkoj Topoli 26. oktobra

10.10.2024. u 09:09h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelji sarme okupiće se ponovo 26. oktobra na "Sarmijadi" u Bačkoj Topoli, 11. po redu. U toku su prijave za takmičare.
"Sarmijada" u Bačkoj Topoli 26. oktobra

Mogu da se prijave ekipe od 5 do 10 članova, a kotizacija iznosi četiri hiljade dinara po ekipi i podrazumeva 2,5 kg mlevenog mesa (1kg junećeg i 1,5 kg svinjskog mesa), ogrev i hleb, dok ostale sastojke obezbeđuju ekipe (kiseli kupus, odnosno spanać, listove vinove loze..., začine, kotlić, pribor za kuvanje, garniture za sedenje...). Kotizacija za vegetarijansku sarmi staje hiljadu dinara.

Svaka ekipa mora odrediti jednog glavnog kuvara, dok su ostali u u lozi pomoćnika. Takjmičari sarmu mogu pripremati u kotliću, zemljanoj posudi, saču loncu...

Takmičenje se organizuje i dve kategorije, odnosno učenici će imati priliku da iskažu svoje umeće u pripremi klasične sarme (sa kiselim kupusom), odnosno u pripremi neobične sarme (u vinovoj lozi ili posna (vegetarijanska) sarma). 

Prijave ekipa se vrše na broj telefona 024/713515.

Osim u božanstvenim ukusima kraljice sarme, posetioci će imati priliku da uživaju i u drugim gastro proizvodima, kao i vašaru rukotvorina. Organizatori su i ove godine pripremili bogat dečji i muzički program. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 časova i 12 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 885
Povezane teme

sarmijada bačka topola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.