Komentara: 15
Pregleda: 11661

"Sarmijada" u Bačkoj Topoli 6. novembra

27.10.2021. u 12:04h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelji sarme, pripremljene na raznovrsne načine, okupiće se ponovo 6. novembra na "Sarmijadi" u Bačkoj Topoli, osmoj po redu. U toku su prijave za takmičare.
"Sarmijada" u Bačkoj Topoli 6. novembra

Tradicionalna manifestacija u čast njenom veličanstvu, kraljici sarmi, održaće se 6. novembra na Vašarištu u Bačkoj Topoli. Ljubitelji ove đakonije okupiće se na starom mestu posle dve godine, odnosno nakon preskočene 2020. zbog tada vrlo nepovoljne epidemijske situacije.

Kako su organizatori saopštili pored takmičenja u kuvanju sarme, biće upriličen vašar rukotvorina i gastro proizvoda, organizovan je bogat program za decu, a sve to će pratiti šarolik muzički program i koncert za decu (11h), nastup tamburaškog ansambla "Ravnica" (13h) i benda "Szomszéd fiúk" (16h).

Ulaz na dešavanje je besplatan, a oni koji žele da se takmiče mogu da se prijave do 3. novembra putem telefona 024/713-515.

- Broj takmičara smo ograničili na 50, mogu da se prijave ekipe od 5 do 10 članova. Za učešće ekipa plaća 2.500 dinara, a za to dobijaju mesto za kuvanje, zatim 2,5 kg mlevenog mesa (1kg junećeg i 1,5 kg svinjskog), drva za loženje i hleb, a ostale sastojke kao što su kiseli kupus, spanać, list vinove loze ili slično, kao i začini, kotlić, pribor, garnitura za sedenje i ostale potrepštine, obezbeđuju ekipe - poručuju organizatori. - Takmičari mogu kuvati u kotliću, zemljanoj posudi, saču, loncu...

Takmičenje će biti u dve kategorije - klasična sarma (u kupusu) i neobična sarma (u vinovoj lozi, spanaću ili nešto drugo po izboru učesnika, ili posna vegetarijanska sarma) Za vegetarijansku sarmu kotizacija je 500 dinara.

U skladu sa epidemiološkom situacijom od svih učesnika se očekuje da se pridržavaju zdravstvenih mera u borbi protiv kovid-19.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 11661
Povezane teme

sarmijada bačka topola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.