Komentara: 10
Pregleda: 3167

Saslušavanje svedoka o navodnoj izbornoj krađi

03.03.2013. u 05:12h
Izvor: SuMedija
Konačna odluka oko sumnji u izbornu krađu i podnetih krivičnih prijava, mogla bi biti poznata najkasnije u maju, kažu u Javnom tužilaštvu Osnovnog suda u Subotici.
Saslušavanje svedoka o navodnoj izbornoj krađi

Nezvanično se može čuti da grafolozi nisu našli krivično delo falisfikovanja izbornih rezultata, ali procedura saslušanja svedoka je složena, pa se konačna odluka može očekivati tokom maja.

Branislav Rankov, javni tužilac Osnovnog suda kaže da očekuje da za desetak dana počne saslušanje svedoka, od čijih izjava će zavisiti konačna odluka.

- Tužilaštvo privodi kraju istražne radnje i pojedinačne provere podataka koji su pod sumnjom. Policija je izvršila provere navoda krivične prijave i nakon što je pristigao nalaz veštaka Kriminalističko tehničkog centra u Novom Sadu (KTC), gde je vršeno upoređivanje spornih i nespornih uzoraka glasačkih listića, tužilaštvo je stavilo predlog za preduzimanje određenih istražnih radnji protiv NN lica, zbog krivičnog dela falsifikovanje rezultata glasanja iz člana 161 KZ -a, što je upućeno i ka Osnovnom sudu u Subotici.

Za desetk dana očekujemo da počnu saslušanja svedoka, a to nije mali posao, pošto tužilaštvo hoće da otkloni sve sumnje. Sada sledi provera svedoka koji će izjave date u policiji dati i u sudu pod zakletvom, a tužilaštvo će za dva do tri meseca uspeti da proveri sve podatke pod sumnjom i doneti konačnu odluku o navodima krivičnih prijava koje su podnele dve političke stranke, Srspka napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara, kaže tužilac Branislav Rankov.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 3167
Povezane teme

izborna krađa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.