Komentara: 0
Pregleda: 637
Foto

Sastanak sa preduzetnicama - beskamatni krediti od 10 do 30 hiljada evra uz pomoć lokalne samouprave

27.09.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Na predavanju u RPK predstavnice Garancijskog fonda AP Vojvodine i Akademije ženskog poslovanja predstavile su inicijativu da preduzetnice u našem gradu dobiju priliku da do finansijskog kapitala dođu putem beskamatnih kredita, subvencionisanih od strane lokalne samouprave. Osim toga, preduzetnice su imale priliku da čuju nešto više o promovisanju sopstvenog biznisa na društvenim mrežama.
Sastanak sa preduzetnicama - beskamatni krediti od 10 do 30 hiljada evra uz pomoć lokalne samouprave

Sara je trenutno nezaposlena, ali njen plan je da pokrene sopstvenu firmu, odnosno vinariju, budući da se njena porodica bavi uzgojem vinove loze. 

 - Ono što bi mi u ovom trenutku najviše značilo jeste upravo starap konkurs Garancijkog fonda, putem koga bih mogla da konkuišem za beskamatni kredit, za mehanizaciju, adaptaciju objekta, ukoliko dođe do sporazuma sa gradom - kaže Sara Davčik iz Donjeg Tavankuta, ističući da je zadovoljna položajem koji žene preduzetnice imaju u našoj zajednici - Zadovoljna sam podrškom zajednice, čini mi se da više podrške imaju žene nego muškarci, u vidu subvencija i finasiranja. 

Sastanak sa preduzetnicama - beskamatni krediti od 10 do 30 hiljada evra uz pomoć lokalne samouprave

Garancijski fond AP Vojvodine u saradnji sa Akademijom ženskog poslovanja razvio je inicijativu u okviru koj bi preduzetnice imale priliku da srestva za pokretanje spostvenog biznisa obezbede iz beskamatnih, subvencionisanih kredita.  Ovakav model od 2022. postoji u opštinama Kula, Vrbas i Beočin, gde ove opštine iz svojih budžetksih sredstava odvajaju iznos za finansiranje kamate. 

Sastanak sa preduzetnicama - beskamatni krediti od 10 do 30 hiljada evra uz pomoć lokalne samouprave - Naša inicijativa je bila da već na lokalnom nivou obezbedimo finansijski kapital uz povoljne uslove za buduće preduzetnice, od samog starta, ali i za preduzetnice koje posluju manje od tri godine. To konkretno znači da u saradnji sa Gradom Subotica, sa gradskom upravom i Garancijskim fondom, formiramo jedan finansijski instrument - beskamatne kredite za žene preduzetnice, početnike, za mlade do 35 godina. Radi se o kreditima od 10 do 30 hiljada evra, sa rokom otplate od 6 godina, a postoji i mogućnost grjes perioda. Za ovo nam je potrebna podrška lokalne samouprave koja bi subvencionisala kamatu, te bi otuda za preduzetnice kredit bio beskamatni - ističe Jana Hudecova Zabunov, direktor Akademije ženskog poslovanja, ističući da je Subotica prepoznata kao područje atraktivno za biznis - Verujem da će čelnici grada imati sluha za našu inicijativu. Najpre smo hteli ovaj sastanak, sa preduzetnicama, kako bismo utvrdili zainteresovanost preduzetnica, a sudeći po posećenosti, ona je velika. 

Nije tajna i nije ništa novo je samo pokretanje nekog posla i preduzeća jedan od najtežih koraka, često upravo zbog nesostatka sredstava, pa ciljna grupa kojoj bi ovaj konkurs bio usmeren upravo ta - preduzetnice na početku razvoja svog posla. 

Sastanak sa preduzetnicama - beskamatni krediti od 10 do 30 hiljada evra uz pomoć lokalne samouprave

 - Cilj je da preduzetnice najlakše i po najpovoljnijim uslovima dođu do sredstava, uz pomoć naših garancija. To je važno kako za žene koje su već preduzetnice, ali imaju manje od 2 bilansa, tako i za one koe imaju ideju i tek žele da je realizuju - objašnjava Snežana Brusin, pomoćnik direktora za poslovni sektor Garancijskog fonda AP Vojvodine, ističući važnost društvenih mreža u savremenom svetu poslovanja - Nalazimo se u eri digitalizacije, svi krositimo pametne telefone. Ljudi danas hoće krake, jasne, precizne informacije, a društvene mreže im to nude, niko više nema vremena za istraživanje i čitanje. Zato je za svaki biznis važno da nađe svoje mesto i na mrežama.

Izvor: Subotica.com
Sastanak u vezi sa finansiranjem i promocijom biznisa Sastanak u vezi sa finansiranjem i promocijom biznisa Sastanak u vezi sa finansiranjem i promocijom biznisa Sastanak u vezi sa finansiranjem i promocijom biznisa Sastanak u vezi sa finansiranjem i promocijom biznisa Sastanak u vezi sa finansiranjem i promocijom biznisa Sastanak u vezi sa finansiranjem i promocijom biznisa Sastanak u vezi sa finansiranjem i promocijom biznisa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 časova i 21 minut
Komentara: 0
Pregleda: 637
Povezane teme

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.