Komentara: 1
Pregleda: 4513

Savetovalište za dijabetičare na raspolaganju svakog dana

02.02.2019. u 13:15h
Izvor: Subotica.com
Savetovalište za dijabetes Doma zdravlja Subotica, koje se nalazi u ambulanti Ogranak VI (Segedinski put 42), počev od ponedeljka, 4. februara, radiće svakoga dana od 7 do 13 časova, prema dogovorenom rasporedu lekara.
Savetovalište za dijabetičare na raspolaganju svakog dana

Savetovalište za dijabetes namenjeno je osobama koje su obolele od dijabetesa, ali i pacijentima koji su zavisni od insulina, pacijentima sa intolerancijom glukoze, problemima gojaznosti i pacijentima sa hiperlipidemijama.

Njima su na raspolaganju zdravstvene i konsultativne usluge, poput pregleda lekara, merenja težine i antropometrijskog merenja, izračunavanja indeksa telesne težine (BMI) i kalorijskog unosa, kontrole glikemije (na tašte i post prandijalne), testa opterećenja glukozom (OGTT), te individualno zdravstveno-vaspitni rad, rad u malim grupama i zdravstvena predavanja.

- Rad u Savetovalištu se zasniva na prevenciji komplikacija i ukazivanju na zdrave stilove života, obrađuju se teme od interesa za same pacijente, kao što su pravilna ishrana, značaj fizičke aktivnosti, davanje insulina, obuka za samokontrolu glikemije u kućnim uslovima i izrada dnevnih profila glikemije - kaže dr Verica Dronjak, portparolka Doma zdravlja Subotica.

Pregled u Savetovalištu za dijabetes sugrađani mogu da zakažu u prepodnevnim časovima putem telefona 065/9155568 i 024/546-237 ili lično, dolaskom u Savetovalište. Iz Doma zdravlja poručuju da će se, u slučaju potrebe, pacijenti upućivati na dalje konsultacije u ambulantu za dijabetes pri Službi za specijalističko konsultativnu delatnost Doma zdravlja Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4513
Povezane teme

dijabetes

dom zdravlja subotica

verica drobnjak

savetovalište za dijabetes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.