Komentara: 5
Pregleda: 3999

Savremeni uslovi boravka za najstarije sugrađane u Domu "Dudova šuma"

27.09.2021. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Savremeni uslovi boravka za najstarije sugrađane u Domu "Dudova šuma"

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Doma "Dudova šuma" ponovo su u punom jeku i trenutno se izvode na 5. i 6. spratu. Rekonstruiše se sve, od stepeništa, preko liftova, do kupatila, a radovi se izvode i u preostalom delu zgrade, tako da ne remete boravak korisnika.

- Nakon završetka radova, u Domu "Dudova šuma" biće unapređeni uslovi boravka naših korisnika, kao i rada zaposlenih. Pored ostalog, Dom će dobiti nove instalacione mreže, kao i savremeniji pristup korisnicima, njihovoj rodbini i zaposlenima - objašnjava Brankica Tešanović, direktorka Gerontološkog centra Subotica.

Savremeni uslovi boravka za najstarije sugrađane u Domu "Dudova šuma"

Radovi na Domu "Dudova šuma" otpočeli su još početkom jeseni 2019. godine, ali se pandemija virusa kovid-19, kao i na sve društvene sfere, odrazila se i na njihovu dinamiku, te su radovi drastično usporeni jer je prioritet ustanove u tom periodu bila zaštita zdravlja korisnika. Tek u maju ove godine, radovi su nastavljeni, ali uz poštovanje svih propisanih procedura za zaštitu stanovništva od virusa.

- Ustanova se prilikom izvođenja radova trudila, a i dalje se trudi, da korisnicima obezbedi nesmetan boravak u Domu, čemu celokupno osoblje daje veliki doprinos - dodaje Tešanović.

Vrednost ove investicije, koju finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, iznosi više od 800 miliona dinara, a radovi bi trebalo u potpunosti da se završe sledeće godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3999
Povezane teme

gerontološki centar subotica

rekonstrukcija

brankica tešanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.