Komentara: 0
Pregleda: 2576

Sedam godina Rotary club-a Palić

28.02.2011. u 16:29h
Izvor: RTV Yueco
Sedam godina Rotary club-a Palić

Rotary club Palić proslavio je u subotu u Maloj Gostioni sedam godina postojanja i rada. U proteklom periodu, više od dvadeset članova kluba učinilo je značajne napore, kroz humanitarne akcije, kako bi u svojoj zajednici pomogli onima kojima je pomoć neophodna. Povodom godišnjice potpisan je i sporazum o bratimljenju sa Rotary clubom Budapest Margitsiget koji je i jedan od osnivača Palićkog Rotary club-a.

Rotary club Palić postoji već sedam godina. Trenutno broji 25 članova, od toga 4 žene, uglavnom Palićana koji su uspešni u svom poslu, prepoznatljivi u zajednici i koji se nesebično trude da pomognu onima na Paliću kojima je pomoć neophodna. Njihova najveća akcija je u maju – Urbanove svečanosti, a tokom godine organizuju i prodajne izložbe, aukcije i kurseve. Organizuju i kulturne manifestacije humanitarnog karaktera, kao što je predstava “Negovano voće” čijim su izvođenjem u oktobru prošle godine prikupljena sredstva za nabavku dva defibrilatora – jednog za Suboticu, a jednog za Palić.

Rotary club Palić osnovan je 2004. godine, a jedan od njihovih osnivača jeste Budimpeštanski klub “Budapest Margitsiget”. Povodom jubileja potpisan je sporazum o bratimljenju Rotary clubova Palić i Budapest margitsiget, čime će se saradnja i veze između rotarijanaca ova dva kluba još više produbiti i učvrstiti, na dobrobit zajednice.

Godišnjicu Rotary club-a Palić uveličali su i predstavnici klubova iz Niša, Beograda i nekoliko Vojvođanskih mesta. Na Balu koji je ovim povodom priređen u Maloj gostioni, osim mladih umetnika iz Subotice, goste su zabavljali tamburaši sa titulom najboljih na svetu sa Tamburica festa u Deronjama, ansambl Ravnica iz Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2576
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.