Komentara: 14
Pregleda: 4440
Foto

Sedmica pred nama biće u znaku „Zavičajnih dana“

30.08.2024. u 13:12h
Izvor: Subotica.com
„Zavičajni dani“, jedanaesti po redu, održaće se od 3. do 7. septembra. Kao i ranijih godina, organizator Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga pripremio je bogat i raznovrstan program za sve generacije.
Sedmica pred nama biće u znaku „Zavičajnih dana“

Manifestacija koja neguje kulturu i tradiciju Srba sa druge strane Drine svečano će biti otvorena u utorak u Velikoj većnici Gradske kuće, kada će nastupiti Maša Milanović, književnik Ratomir Rale Damjanović i Sanja Damjanović. Na istom mestu u sred će biti humanitarni koncert horova, pevačkih grupa i solista a prihod od koncerta namenjen je za izgradnju crkve Svetog arhiđakona Stefana na Kelebiji.

- Četvrtak je tradicionalno posvećen najmlađima, te će pesnici za decu Tode Nikoletić i Branimir Rosić obići đake OŠ „Vuk Karadžić“ u Bajmoku, dok će se na gradskom trgu održati Konferencija beba, koje će se takmičiti u nekoliko disciplina. Paralelno sa ovom program biće Festival sporta, na kome će učestvovati naši najmlađi sugrađani  – najavljuje Miroslav Karan, predsednik Saveza srpskih udruženja SBO.

Sedmica pred nama biće u znaku „Zavičajnih dana“

Nastupi brojnih folklornih i izvornih grupa iz Srbije i regiona biće u petak i subotu, a posle njih na centralnoj bini koncerte će održati krajiške grupe „Sinovi Manjače“ i „Jandrino jato“ (petak) i etno grupa „Trag“ iz Banjaluke (subota).

- Pozivamo sve sugrađane da isprate našu petodnevnu manifestaciju. Trudili smo se da napravimo raznolik program, da prilagodimo svim stanovnicima Subotice, a opet da akcenat stavimo na humanitarni karakter i generacije koje dolaze – dodaje Karan.

Sedmica pred nama biće u znaku „Zavičajnih dana“Tokom trajanja „Zavičajnih dana“ na trgu će biti postavljen Vašar rukotvorina.

PROGRAM

UTORAK 03.09.

-19.00 Velika sala Gradske kuće

SVEČANO OTVARANjE ZAVIČAJNIH DANA I POČETAK VAŠARA HA TRGU
Učestvuju: Maša Milanović - uvodna pesma, književnik Ratomir Rale Damjanović, Sanja Ivanović - etno muzika
- 20.00 SVEČANI KOKTEL

SREDA 04.09.

19.00 Velika sala Gradske kuće - HUMANITARNI KONCERT HOROVA, PEVAČKIH GRUPA I SOLISTA (za izgradnju crkve Sv. Arhiđakona Stefana na Kelebiji)

ČETVRTAK 05.09.

10.00 - OŠ „VUK KARADžIĆ" U BAJMOKU, DEČIJI PROGRAM ZA UČENIKE OD PRVOG DO ČETVRTOG RAZREDA U REŽIJI DEČJEG PESNIKA TODETA NIKOLETIĆA I BRANIMIRA ROSIĆA (GRADSKI TRG)
18.00 - KONFERENCIJA BEBA (TAKMIČENjE BEBA U DISCIPLINAMA: PRESVLAČENjE BEBA, CUGER BEBA, PUZANjE, BEBA HERKUL I BEBA GRADONAČELNIK (NAJMLAĐA BEBA))
18.00 - FESTIVAL SPORTA

PETAK 06.09. - GRADSKI TRG

18.00 - NASTUP KUD-ova I PEVAČKIH GRUPA IZ SRBIJE I REGIONA
20.30 - KONCERT: SINOVI MANjAČE I JANDRINO JATO

SUBOTA 07.09. GRADSKI TRG

18.00 - NASTUP KUD-ova I PEVAČKIH GRUPA IZ SRBIJE I REGIONA
20.30 - SVEČANO ZATVARANjE MANIFESTACIJE
21.00 - KONCERT ETNO GRUPE TRAG

Izvor: Subotica.com
Najava manifestacije "Zavičajni dani 2024" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2024" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2024" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2024" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2024" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2024" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2024" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2024"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 dan i 9 časova
Komentara: 14
Pregleda: 4440
Povezane teme

zavičajni dani

miroslav karan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.