Komentara: 5
Pregleda: 2252
Foto

Seniorke Streljačkog kluba "Spartak" najbolje u državi

07.06.2023. u 16:39h
Izvor: Subotica.com
Sa nedavno održanog šampionata države u Ivanjici, seniorke Streljačkog kluba Spartak vratile su se sa titulom ekipnog prvaka Srbije u disciplini vazdušna puška, dok je Milica Ikić osvojila zlato a Jelena Todorović bronzu u istoj kategoriji.
Seniorke Streljačkog kluba "Spartak" najbolje u državi

Uz Milicu i Jelenu, u timu šampiona države bila je i Sanja Sremački, a tim povodom za šampionke i njihove trenere danas je upriličen prijem u Gradskoj kući.

- Postoji jedno sportsko pravilo da tim koji pobeđuje ne menja se, a postoje i lepi običaji koje mi iz Gradske uprave nećemo menjati a to su organizovani dočeci za naše šampione, sportiste i sportske klubove koji postižu vrhunske rezultate. Ti prijemi nisu samo promocija njihovih imena, oni su promocija sporta kao zdravog života, put kojim treba da idu mladi Subotičani i idola koje oni treba da imaju, a to su sportisti i sportski klubovi našeg grada. Kada to zaokružimo, potvrđujemo reči našeg Lajoša Vermeša da sport treba da bude deo svakodnevice svakog čoveka – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić. – Ovo je planirano na duži period, za deset godina klub je osvojio više od 50 pehara, što je fantastičan uspeh. Ove dame su potvrdile i šampionsku titulu Vojvodine, dok su juniorke vicešampionke Vojvodine i šampionke Srbije.

Seniorke Streljačkog kluba "Spartak" najbolje u državiTim seniorki Streljačkog kluba Spartak je već godinama dominatan u Srbiji, jer unazad pet godina ne silaze sa postolja.

- Nadam se da nam tu nije kraj, nastavićemo da i dalje pobeđujemo a cilj nam je da dogodine oborimo državni rekord. Devojke na treningu pucaju mnogo više nego što je državni rekord, ali je  na takmičenjima to mnogo teže postići, pogotovo kad znamo da taj rekord nije oboren već tri decenije. To dovoljno govori o kvalitetu dama koje su podigle naše streljaštvo na jedan izuzetno visok nivo – istakao je trener Milan Jarić. – Ekipno smo dominantni u Vojvodini, gde se nalaze najjači državni klubovi. Jesenas smo u Trsteniku dominirali u nekoliko disciplina, što govori da je klub jedan od vrhunskih streljačkih klubova u državi. To je zasluga takmičara i trenera koji se maksimalno zalažu, a veliku podršku, materijalnu i moralnu, imamo i od Grada Subotice. Svi ovi rezultati doneli su nam organizaciju četiri vojvođanska i isto toliko republički takmičenja, koja će se održavati na strelištu između Subotice i Palića.

Seniorke Streljačkog kluba "Spartak" najbolje u državiZa Milicu Igić ovo je prva titula državnog prvaka.

- Zahvaljujem se svom timu i trenerima na podršci koju su mi pružali na ovom putu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još mnogo ovakvih uspeha – kaže naša šampionka.

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za takmičare i rukovodstvo Streljačkog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za takmičare i rukovodstvo Streljačkog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za takmičare i rukovodstvo Streljačkog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za takmičare i rukovodstvo Streljačkog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za takmičare i rukovodstvo Streljačkog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za takmičare i rukovodstvo Streljačkog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za takmičare i rukovodstvo Streljačkog kluba "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za takmičare i rukovodstvo Streljačkog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2252

Povezana vest

Povezane teme

streljački klub spartak

streljačko streličarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.