Komentara: 1
Pregleda: 5634

Seo na šine i sačekao da ga udari voz!

26.06.2009. u 03:59h
Izvor: Press Online
<p>Zvonko Marković (20) iz Subotice juče ujutru izvr&scaron;io samoubistvo na pruzi Subotica-Sombor. Nesrećnog mladića, koji je seo na &scaron;ine, udarila lokomotiva i nosila ga nekoliko desetina metara.</p>
Seo na šine i sačekao da ga udari voz!

Zvonko Marković (20) iz Subotice seo je juče ujutru na prugu Subotica-Sombor i sačekao da ga pregazi voz! Mašinovođa nije uspeo da zaustavi lokomotivu koja je udarila nesrećnog mladića, čiji su delovi tela leteli nekoliko desetina metara od mesta nesreće!

Zvonko Marković došao je juče u 7.50 sati na prugu na Bajskom putu na izlazu iz Subotice i seo na šine!

- Nekoliko minuta kasnije naišao je voz koji je išao iz Subotice ka Somboru. Mašinovođa je video mladića kako sedi na šinama. On je odmah uključio sirenu i počeo da koči. Međutim, mladić se nije pomerio s pruge. Usledio je stravičan udarac! Lokomotiva je nosila nekoliko desetina metara telo, čiji su delovi leteli na sve strane - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Držao knjigu u ruci

- Mladić je u ruci imao knjigu religijskog sadržaja. Sve ukazuje da je nameravao da se ubije jer, i pored upozorenja mašinovođe, nije hteo da se pomeri s pruge. Tajnu zašto se nije sklonio, već je mirno sačekao smrt, mladić je odneo u grob.

Prema priči meštana koji živi i blizini mesta nesreće, prizor je bio stravičan!

- Trup i glava mladića završili su među šinama, dok su ostali delovi tela ostali s jedne strane pruge u žbunju. Mašinovođa se držao za glavu i ponavljao da je sirenom upozoravao mladića da se pomeri sa šina. Rekao je da nije uspeo da zaustavi voz, da je bilo kasno iako je odmah počeo da koči kada je video čoveka na šinama - priča jedan od meštana.

Margita Kovačević, koja stanuje u kući do pruge, kaže da je čula sirenu.

- Niko ne zna zašto se nije sklonio sa šina jer je sirena dugo zavijala. Izašla sam da izbacim đubre i provirila preko ograde. Učinilo mi se da se lokomotiva malo iskrivila u stranu, pa sam pomislila da je udarila u kamenje. Tek posle sam saznala da se dogodila nesreća. Strašno je što je stradao mlad čovek - rekla je Margita.

Zoran Marković, otac stradalog Zvonka, u šoku je zbog tragedije koja ga je zadesila. Sina je poslednji put video pre nekoliko dana, kada je otišao kod njega u posetu. Mladić je, inače, živeo u iznajmljenom stanu u blizini starijeg brata.

- Ništa mi nije bilo sumnjivo u njegovom ponašanju. Dogovorili smo se da se za vikend vidimo radi nekih poslova kod mene i da kuvamo kotlić. Bio je sasvim normalan mladić, povremeno je radio sa zidarima i ne znam šta je moglo da se desi da do ove nesreće dođe - kaže očajni otac.

Detinjstvo proveo u domu

Inače, Zvonko Marković potiče iz siromašne porodice, a detinjstvo i mladost proveo je u Domu za decu bez roditeljskog staranja.
- Bio je uvek miran i povučen. Ipak, ništa nije nagoveštavalo da će izvršiti samoubistvo - pričaju poznanici njegove porodice.

Izvor: Press Online
Postavljeno pre 15 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 5634
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.