Komentara: 6
Pregleda: 2739

Seoske igre bez granica u nedelju po 14. put na Bikovu

12.07.2023. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna manifestacija "Seoske igre bez granica" biće održana u nedelju, u parku kod osnovne škole u selu Bikovo, sa početkom u 8 časova (otvaranje a zatim počinju nadmetanja).
Seoske igre bez granica u nedelju po 14. put na Bikovu

Jednu ekipu čini kapiten i pet članova, ukupno šest takmičara po ekipi. Prijavljeno je 18 ekipa, a one će se tokom čitavog dana takmičiti na poligonima inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima koji su se nekada koristili a prisutni su i danas na seoskim imanjima, a neki od njih su - slama, štule, đeram, praćke, kolica, traktori i slično.  Kao i ranijih godina osim ekipa iz Bikova i okruženja među takmičarima će biti i ekipe iz Zrenjanina, Novog Sada i Beograda.

U okviru "Seoskih igara bez granica" spremljen je i program za naše najmlađe. U prepodnevnim časovima (9-12) deca svih uzrasta će imati priliku da se oprobaju u raznim igricama, da crtaju i boje, a pored toga je organizovana i vožnja konjima, koju će voditi Marko Tikvicki. Tokom dana, Maja Cvijanov biće zadužena za pravljenje tradicionalnih frizura - pletenje pletenica, svima koji budu zainteresovani. Oni koji budu želeli da dodatno porade na razvijanju vijuga, moći će da odigraju partiju šaha sa Nikolom Skenderovićem. U popodnevnim časovima, decu očekuje takmičarski deo. 

I ove godine biće postavljen humanitarni štand, gde će se prikupljati sredstva za decu obolelu od raka, u saradnji sa Nurdorom.

Za 19 časova zakazan je nastup benda "Zabranjeno sekiranje".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 dana
Komentara: 6
Pregleda: 2739
Povezane teme

seoske igre bez granica

bikovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.