Komentara: 0
Pregleda: 2393

Septičke jame prete ekološkom katastrofom

10.03.2009. u 21:02h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Septičke jame prete ekološkom katastrofom

Sastanak predstavnika gradskih mesnih zajednica sa predstavnicima lokalne samouprave Subotice pokazao je da se problemi s kojima se građani suočavaju malo ili nimalo ne razlikuju od onih iz prigradskih mesnih zajednica, koje su većimale sličan sastanak sa gradskom upravom. Nepostojanje kanalizacione mreže, deponije, neasfaltirane ulice i parkinzi, jesu najčešće pominjani problemi.

Članica Gradskog veća zadužena za komunalnu delatnost i zaštitu životne sredine Suzana Dulić kaže da pošto su većusvojeni programi javnih preduzeća, u njima se većnalaze i projektovana investiciona ulaganja za rešavanje mnogo toga što građani zahtevaju.

U Aleksandrovu je inače izgrađeno oko 80 odsto kanalizacione mreže, ali zato ovih dvadesetak odsto, kako kaže predsednik skupštine ove mesne zajednice Robert Budimčević, stvara velike probleme.

- U nekoliko ulica postoje septičke jame koje su odavno pune a zbog nedostatka prostora i malih dvorišta nove se ne mogu napraviti, te naselju bukvalno preti ekološka katastrofa. Mi smo se većobraćali nadležnima, ali u JKP Vodovodu i kanalizaciji ne žele ni da čuju za taj naš problem i našu potrebu da se dovrši izgradnja kanalizacije. Ja moram reći da su građani ove mesne zajednice svojevremeno samodoprinosom izgradili više tih 80 odsto mreže, i to je sada prešlo u vlasništvo JKP Vodovoda i kanalizacije. Oni nam sada odgovaraju da nema para za izgradnju ostatka kanalizacije. Mi insistiramo da se ove godine taj deo dovrši. Predaćemo direktoru skupštinsku odluku i peticiju građana. To je tek početak, a ako ne uspemo, idemo dalje - sa zborovima građana, sa protestnim skupovima. Pozvaćemo i ministre, da se vidi kako se radi! Vodovod mora obezbediti novac za taj deo kanalizacione mreže, jer su im građani od svojih para izgradili 80 odsto mreže koja je sada njihovo vlasništvo - kaže Budimčević.

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2393
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.