Komentara: 1
Pregleda: 1017

Serijal tribina na temu "Vera, etika i estetika" tokom septembra

04.09.2022. u 15:30h
Izvor: Subotica.com
Serijal tribina na temu "Vera, etika i estetika" tokom septembra

Tokom septembra u Velikoj većnici Gradske kuće, svakog utorka s početkom u 19,30 časova, održaće se tribina u okviru manifestacije "Duh i kultura". Želja organizatora serijala tribina je da ukaže na činjenicu da  autentična kultura, odnosno, autentična kultivisanost, uvek za potku ima autentičnu veru.

Za ovaj serijal zadata  tema će biti "Vera, etika i estetika". Kako se navodi, namera  je da se izlaganjem na ciljanu temu pokaže da iz zdrave, žive vere, proishodi zdrava etika (oblagodaćena ljubav prema svemu postojećem) što opet uzrokuje stvaralački, afirmativni naboj koji se manifestuje i u ravni estetike.

Na tribinama će govoriti protoprezviter Dragan Stokin (6. septembar), heraldičar arh. Dragomir Acović (13. septembar), istoričar prof. dr Boris Stojkovski (20. septembar) i istoričar umetnosti dr Jelena Erdeljan (27. septembar).

Ulaz je slobodan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1017
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.