Komentara: 0
Pregleda: 325

Šesta Međunarodna književna kolonija SKD "Krupara"

26.08.2024. u 10:24h
Izvor: Subotica.com
Šesta Međunarodna književna kolonija SKD-Krupara održaće se od 27. do 31. avgusta u predivnom ambijentu kompleksa Krupara u Bačkom Dušanovu.
Šesta Međunarodna književna kolonija SKD "Krupara"

Krupara u Bačkom Dušanovu kod Subotice po šesti put biće mesto susreta, upoznavanja i razmene književnih iskustava književnika iz Srbije i prevodilaca/slavista iz inostranstva.

Učesnici ovogodišnje Međunarodne književne kolonije SKD–Krupara su Rusanka Ljapova (Rusanka Lяpova) iz Bugarske, Olga Lalić Krovicka (Olga Lalić-Krowicka) iz Poljske, Peter Božik (Bozsik Péter) iz Mađarske, Ljubica Arsić, Vojislav Karanović i Dejan Aleksić iz Srbije.

Urednici su Đorđe Kuburić i Dejan Simonović.

Kolonija se održava od 2019. godine u prelepom ambijentu kompleksa Krupara u Bačkom Dušanovu kod Subotice, zahvaljujući predusretljivosti porodice Anđelić, i uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Republike Srbije. Počiva na plodotvornom partnerstvu jednog reprezentativnog udruženja u kulturi i uglednog kompleksa Krupara, čiji je vlasnik uvaženi hirurg-ginekolog dr Luka Anđelić, intelektualac i mecena.

U kompleksu Krupara se od februara 2008. godine održava veoma uspešna književna tribina koju uređuje i vodi književnik Đorđe Kuburić, uz učešće više od stotinu znamenitih savremenih književnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 54 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 325
Povezane teme

međunarodna književna kolonija krupara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.