Komentara: 2
Pregleda: 1647
Foto

Simboličnom šetnjom obeležen Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

21.03.2022. u 10:54h
Izvor: Subotica.com
U okviru obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, juče je održana simbolična šetnja u cilju skretanja pažnje na ovu bolest.
Simboličnom šetnjom obeležen Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Iz Udruženja "Jedna uz drugu" navode da je cilj ovakvih akcija da se pruži podrška obolelim i lečenim ženama, potom da se prenese poruka široj javnosti da ova bolest ne sme biti "tabu tema", kao i da se skrene pažnja na prevenciju.

- Ako pogledamo statistiku ona je poražavajuća, sve je više obolelih, bolest se kod većine otkriva u uznapredovaloj fazi, zato je i smrtnost velika. Naša misija je da radimo na preventivi jer ako se bolest otkrije u ranoj fazi u preko 90 posto slučajeva je izlečiva, nakon čega se žene vraćaju svojim životima, porodici i zajednici - navodi Milica Pećerić, predsednica Udruženja "Jedna uz drugu".

Simboličnom šetnjom obeležen Nacionalni dan borbe protiv raka dojkeKako kažu iz ovog udruženja žene, najčešće iz straha, odbijaju da prihvate da ova bolest može i njima da se dogodi, a upravo takav stav često košta života.

- Akcije poput današnje skreću pažnju na to da se mora voditi računa o sopstvenom zdravlju i ako bar jedna žena nakon ovakve akcije ode na pregled i pobrine se za svoje zdravlje, pa poštedi porodicu traume od gubitka majke, ćerke, sestre, mi smo zadovoljni. 

Simboličnom šetnjom obeležen Nacionalni dan borbe protiv raka dojkeUdruženje "Jedna uz drugu" funkcioniše godinu dana, a članstvo je u odnosu na prošlu godinu udvostručeno. Žene ne moraju da se pojavljuju lično ukoliko to ne žele, već je dovoljno da se priključe viber grupi kako bi dobile podršku i neophodne informacije.

- Veliki je šok kada se žena suoči sa tom dijagnozom i prvo se nameće pitanje šta i kako dalje. Javljaju se i brojne tegobe, prvo fizičke, a potom i psihičke, mi ženama pružamo podršku da to prebrode i dajemo im sve potrebne informacijeMi smo zajednica obolelih i lečenih od karcinoma dojke, tako da ih apsolutno razumemo.

Izvor: Subotica.com
Šetnja u sklopu obeležavanja Dana borbe protiv raka dojke Šetnja u sklopu obeležavanja Dana borbe protiv raka dojke Šetnja u sklopu obeležavanja Dana borbe protiv raka dojke Šetnja u sklopu obeležavanja Dana borbe protiv raka dojke Šetnja u sklopu obeležavanja Dana borbe protiv raka dojke Šetnja u sklopu obeležavanja Dana borbe protiv raka dojke Šetnja u sklopu obeležavanja Dana borbe protiv raka dojke Šetnja u sklopu obeležavanja Dana borbe protiv raka dojke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1647
Povezane teme

rak dojke

nacionalni dan borbe protiv raka dojke

udruženje jedna uz drugu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.