Komentara: 7
Pregleda: 5775

“Simens” zainteresovan za servisiranje lokomotiva u Srbiji

08.08.2013. u 16:55h
Izvor: SuMedija
Kompanija “Simens“ koja ima proizvodne pogone u Srbiji i u Industrijskoj zoni u Subotici, izrazila je zainteresovanost za otvaranje regionalnog servisnog centra za lokomotive u Srbiji, objavljuje elektronski bilten Regionalne privredne komore Subotica.
“Simens” zainteresovan za servisiranje lokomotiva u Srbiji

„Simens” je izuzetno zainteresovan da učestvuje u realizaciji ruskog kredita za modernizaciju železnice u Srbiji jer želi da izgradi regionalni servisni centar u Srbiji, kako za svoje lokomotive tako i za potrebe svih železničkih uprava u okruženju. Istovremeno „Simens“ je zainteresovan da se osposobi železnička pruga između Subotice i Bogojeva, kako bi se prevoz za potrebe njihove fabrike umesto kamionima obavljao železnicom.

Revitalizacijom željezničke pruge prema Bogojevu stvorio bi se poslovni ambijent za i druge kompanije u regionu koje izvoze svoje proizvode. Ovo bi svakako bilo značajno rešenje za jeftiniji transport i konačno rešavanje ovog dela pruge, koji odavno predstavlja nerešiv problem za naše železnice. U poslovima obnavljanja dela pruge Subotica-Bogojevo Železnicama Srbije je cilj da zajednički nađe modele sufinansiranja da bi posao bio realizovan u obostranom interesu.

Železnice Srbije su vrlo zainteresovane i da „Simens” otvori regionalni servisni centar u Srbiji za svoje lokomotive. Analizirajući mogućnosti za otvaranje regionalnog servisnog centra za Simensove lokomotive u Srbiji, predstavnici Kompanije Simens i Železnica Srbije kao jedno od mogućih rešenja predložili su Niš.

Za potrebe „Simensa” u Srbiji godišnje se prevozi oko 30.000 tona kontejnera kamionima pa su rukovodstva Železnica Srbije i Simensa formirala su i zajedničku radnu grupu, koja bi narednih dana trebalo da predloži odgovore na sva otvorena pitanja međusobnih finansijskih obaveza.

Na nivou regiona Subotice prednosti koje nosi revitalizacija pruge Subotica – Bogojevo mogu imati preduzeća u oblasti metalne i elektrostruke, kao potencijalni izvođači ovih i poslova vezanih za modernizaciju železnice u Srbiji, posebno kada je reč o signalno-sigurnosnim sistemima i kontaktnoj mreži.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5775
Povezane teme

Siemens

Simens

Simens Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.